Galerie
Sorana în timpul partidei de astăzi şi la conferinţa de presă (video la sfârşitul ştirii)
Nicole Gibbs şi Luksika Kumkhum
Credit Foto: koreaopentennis.com

În urma victoriei de astăzi, Sorana Cîrstea va intra de luni în top 50 WTA. Ea se clasează pentru moment pe locul 45 în clasamentul live, poziţie care îi mai este ameninţată teoretic doar de două jucătoare: Donna Vekic / ITF 100k Saint-Petersburg şi Katerina Siniakova / WTA Premier Tokyo.

Ea va juca mâine în cel de-al 4-lea sfert de finală al sezonului – după cele de la WTA International Istanbul şi Nürnberg şi WTA Premier Mandatory Madrid – la WTA International “Korea Open” de la Seul în partida:

Sorana Cîrstea (52 WTA) [4] – Luksika Kumkhum (Thailanda, 155, clasament maxim: 85 WTA /  octombrie 2014, 25 de ani) [Q]

Palmares direct: 0-0

care va fi prima în programul zilei de mâine pe terenul central şi va începe la ora 5.00.

Luksika Kumkhum a trecut două tururi de calificări şi apoi le-a eliminat pe tabloul principal pe Mariana Duque-Mariño (Columbia, 104): 3-6, 6-4, 6-1 în turul 1 şi pe Ekaterina Alexandrova (Rusia, 75): 6-3, 6-3 în optimi. Rusoaica i-o scosese din cale pe favorita 7, Lara Arruabarenna (Spania, 61) în primul tur: 6-3, 7-5.

Luksika Kumkhum a început anul pe locul 147 şi ocupă în clasamentul sezonului locul 155.
Ea nu a jucat pe vreun tablou principal WTA în acest sezon înainte de Seul, ci doar în calificările WTA International Tokyo, unde a pierdut în ultimul tur la cea care avea să câştige turneul, Zarina Diyas.
A mai jucat calificări la Australian Open – tur 1 şi la Wimbledon – tur 2.

În schimb, în circuitul ITF a câştigat două turnee şi a jucat o finală la nivel 25k: Hua Hin şi Nothaburi (ambele în Thailanda) – victorii de turneu şi Incheon (Coreea de Sud) – finală.
Acest sfert de finală este primul pentru Kumkhum de la WTA International Osaka (actualul Tokyo International) în 2014, când juca semifinale şi pierdea la aceeaşi Zarina Diyas.

Ordinea de joc – 22.09 – WTA Seul 2017

În conferinţa de presă de după partida de astăzi Sorana a spus printre altele:

  • partida a fost mai grea decât o arată scorul
  • că este mereu greu să joci pentru prima dată cu o adversară, căci trebuie să te obişnuieşti cu ritmul şi cu viteza pe care o dezvoltă, dar că este mulţumită de modul în care a găsit soluţiile în partida cu Nicole Gibbs
  • şi mâine va întâlni o jucătoare pentru prima dată, dar a mai văzut-o pe Kumkhum jucând
  • Sorana nu-l are pe antrenorul ei alături şi este însoţită doar de fizioterapeut, dar este mulţumită de cum au mers lucrurile până acum şi în aceste condiţii
  • apoi a povestit de problemele pe care le-a avut cu accidentările ei şi că este mândră că a trecut peste ele şi că ajuns din nou la asemea nivel

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.