Credit Foto: “Wuhan Open”

În primul tur (R64) al turneului WTA Premier Mandatory “China Open” de la Beijing:

Simona Halep (2 WTA) [2] – Alison Riske (SUA, 51) 6-3, 3-6, 6-2

Partida a durat 2h12′.
Destul de complicată partidă a avut astăzi Simona Halep în primul tur. Adversara i-a ţinut piept timp de două seturi, ba mai mult în cel de-al doilea a fost peste ea.
Cheia jocului a constat în numărul de greşeli neforţate făcute de jucătoarea noastră, căci atâta timp cât ele s-au menţinut la un nivel rezonabil, ea a avut câştig de cauză. Când acestea s-au înlănţuit, atunci au fost perioadele de dominare ale lui Riske pe tabelă.
Meciul a constat în raliuri lungi şi dure, cărora americanca le-a făcut faţă în primele două seturi, reuşind s-o surprindă deseori pe Simona prin adâncimea lor, dar şi prin poziţionări ingenioase ale loviturilor.
Simona nu i-a oferit alte surprize americancei, decât o serie limitată de câteva scurte, executate la insistenţele antenorului Andrei Pavel, în timpul intervenţiei lui din cel de-al doilea set.
Până la urmă obiectiv atins cu plusuri pentru Simona la serviciu – oricum mai bun decât la Wuhan – rezistenţă fizică, dar şi îndârjire şi putere de luptă.

  • în prima manşă, Simona a revenit de la 1-3 cu 5 ghemuri consecutive
  • în a doua, Riske a câştigat pe serviciul româncei în al doilea joc şi şi-a apărat break-ul până la sfârşit
  • în setul decisiv, Simona a condus 3-0, iar Riske a avut ultima tresărire cu un re-break, dar de-acolo lucrurile au mers rapid până la final în favoarea româncei

Simona acumulează 65 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 34.744 USD pentru calificarea în turul 2, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Magdalena Rybarikova (Slovacia, 28) – Eugenie Bouchard (Canada, 85) [WC], care se va disputa mâine.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.