Galerie
Credit Foto: usopen.org

Una din semfinalele de dublu s-a disputat între patru jucătoare din Cehia:

Lucie Hradecká (15) / Katerina Siniakova (17) [7]Lucie Safarova (1) / Barbora Strycova (12) [3]

În acest context nu se anunţau probleme deosebite ţinând cont de prietenia binecunoscută între jucătoarele din Cehia. Şi totuşi au fost.

Scandalul a început de la o lovitură a Siniakovei, dată câştigătoare, deşi Safarova, dar mai ales Strycova au reclamat că ar fi atins părul lui Hradecká şi au revendicat punctul (video 1).

Arbitra Marijana Veljovic a mărturisit că nu a văzut presupusul “touch” şi că nu poate să schimbe decizia în pofida protestelor înverşunate ale Strycovei.

Lucrurile nu s-au calmat nici după meci, când Strycova nu numai că a avut o atitudine cel puţin rece la protocolul de la fileu, dar se pare că i-a zis şi ceva de dulce lui Hradecká – acuzând-o că nu a recunoscut “touch”-ul – şi apoi a continuat cearta cu oficialii (video 2).

Nici Safarova nu s-a lăsat mai prejos, căci odată ajunsă la tehnica de comunicare s-a grăbit să scrie pe Instagram – postarea a fost între timp ştearsă:

Fie că pierzi sau câştigi, trebuie să dai mereu dovadă de fair play. N-aş fi crezut niciodată că o prietenă poate face aşa ceva. Ceea ce mă face extrem de tristă.

*

Hradecká / Sinakova au câştigat cu 6-3 7-5 şi s-au calificat în finala care se va disputa mâine – cu Yung-Yan Chan (Taipei, 6) / Martina Hingis (Elveţia, 5) [2]

Ordinea de joc – 09.09 – US Open 2017

Rezultatele turneelor de Grand Slam şi ATP


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.