În semifinalele probei de dublu masculin la US Open 2017, Horia Tecău şi Jean- Julien Rojer au început slab şi au progresat continuu pe toată durată partidei, terminând la un nivel excepţional.

În primul set echipa româno-olandeză a fost dominată categoric de favoriţii principali, de ajunseserăm să ne întrebăm ce s-a întâmplat de la meciul din semifinale – unde Horia şi Jean-Julien străluciseră – şi până astăzi. Cauza a fost în principal evoluţia excepţională a adversarilor, care au fost în transă în prima manşă, Rojer / Tecău nereuşind să întreprindă nimic spre a le tăia elanul. Ei şi-au făcut simţită prezenţa pe tabelă de-abia la 0-5.

În setul 2 însă, s-au schimbat datele problemei. Pe de o parte capii de serie 12 şi-au crescut mult nivelul, iar principalii favoriţi – obosiţi după forcingul din primul set şi întâmpinând acum o rezistenţă serioasă – au început să ezite.
Rezultatul pe tabelă a fost un echilibru perfect până în tie-break, cu ambele perechi câştigându-şi toate jocurile de serviciu.
Aici Kontinen / Peers au început mai bine, mereu cu un mini-break în faţă, ajungând astfel la 5-3. A urmat însă o serie de 4 puncte consecutive pentru Rojer / Tecău – două pe propriul serviciu şi două pe al adversarilor – cu care au reuşit să egaleze scorul la seturi.

În decisiv, Horia şi Jean-Julien şi-au atins jocul cel mai bun din această partidă, au început cu un break şi chiar dacă la 3-1 au ratat două şanse de dublu break şi mai apoi s-au văzut egalaţi la 4 şi apoi conduşi, 4-5, maturitatea, experienţa, solidaritatea din teren le-au potenţat performanţa pe final şi le-au permis să câştige ultimele trei jocuri ale partidei.

Jean-Julien Rojer (Olanda, 28 ATP la dublu) / Horia Tecău (27) [12] – Henri Kontinen  (Finlanda, 1) / John Peers (Australia, 2) [1] 1-6, 7-6(5), 7-5

Partida a durat 2h9′.

Adversarii pe care îi vor întâlni în finală Horia şi Jean-Julien vor fi decişi în partida Feliciano Lopez (24) / Marc Lopez (21) (ambii Spania) [11] – Bob Bryan (9) / Mike Bryan (9) (ambii SUA) [5], care se dispută în aceste momente.

Pentru calificarea în finală, Rojer şi Tecău vor acumula 1200 de puncte ATP, care le asigură practic calificarea pentru proba de dublu la Turneul Final ATP “Nitto ATP Finals” de la Londra, 12-19 noiembrie. Ei sunt acum pe locul 6 în clasamentul perechilor de dublu.

Premiul financiar pe care îl vor împărţi Horia şi Jean-Julien este de 340.000 USD.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.