Aseară, în partida contând pentru turul 3 (R16) al probei de dublu masculin la US Open 2017:

Jean-Julien Rojer (Olanda, 28 ATP la dublu) / Horia Tecău (27) [12] – Ivan Dodig (Croaţia, 11) / Marcel Granollers (Spania, 14) [6] 6-4, 6-3

Partida a durat 1h19′.
Horia şi Jean-Julien au început partida în forţă: 5-0 cu două break-uri înainte, dar adversarii au revenit: 5-4, câştigând la rândul lor de două ori pe serviciul echipei româno-olandeze. Rojer / Tecău au închis însă setul cu un break.
În manşa a doua, lucrurile au decurs mult mai liniştit, break-ul perechii Rojer / Tecău din jocul 4, nemaiputând fi recuperat de către Dodig / Granollers.

Victorie preţioasă pentru Horia şi Julien în faţa unei perechi care anul acesta a câştigat ATP 500 Rotterdam, şi a fost finalistă la ATP Masters 1000 Roma.
Alt aspect important este că Dodig / Granollers se clasau la începutul US Open pe locul 9 în clasamentul perechilor de dublu cu doar 35 de puncte în urma perechii Rojer /Tecău, deci victoria de astăzi reprezintă şi un succes direct în cursa pentru Turneul Final ATP de la Londra.

Horia şi Jean-Julien au acumulat 180 de puncte ATP şi un premiu financiar în valoare de 82.000 USD.
Ei îşi depăşesc astfel rezultatul de la US Open 2016, când se opreau în optimile de finală.

Adversari lor din sferturile de finală vor fi decişi în partida care se va disputa astăzi: Jamie Murray (6) / Bruno Soares (7) [4] – Robert Lindstedt (39) / Jordan Thompson (93),

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.