Arina Vasilescu (în dreapta Foto 1 şi 2) şi Chantal Suvant, campioane la ITF 15k Badenweiler
Credit Foto: Tennis Academy Badenweiler

Despre jucătoarea Arina Gabriela Vasilescu (n. 6 martie 1997), care reprezintă România, nu se ştie mai nimic. Căutările pe Google sau pe reţelele de socializare mie unuia nu mi-au returnat rezultate concludente, cu excepţia fotografiilor de la sfârşitul ştirii ale lui Ralf Reineke, făcute la Stuttgart şi la ITF 25k Braunschweig, în iunie şi august.

La 20 de ani, Arina nu a avut niciodată clasament la senioare nici la simplu, nici la dublu, iar pe site-ul ITF, activitate la junioare nu există.

Mai mult, ea a jucat extrem de puţin de-a lungul carierei: un singur turneu în 2016, două în 2015 şi două în 2014, toate în calificări, nematerializate prin vreo calificare pe tabloul principal.

Anul 2017 l-a început cu două participări la turnee de 15.000 USD în Antalya, cu aceleaşi rezultate, ca cele din anii trecuţi.

Însă, în continuare, ea a primit o serie de wild card-uri în seria de turnee din Germania, în calificări, dar şi – cu totul surprinzător – la ITF 60k Hechingen (8-13 august) pe tabloul principal, unde a pierdut în primul tur. Invitaţiile la turneele din Germania mă fac să cred că ea locuieşte acolo.

Rezultatele Arinei au înregistrat un trend ascendent, căci la cele 5 turnee din Germania la care jucase în calificări până săptămâna aceasta, ea s-a calificat de 3 ori pe tabloul principal – inclusiv la ITF 25k Braunschweig – acolo pierzând însă de fiecare dată în primul tur. Printre victoriile obţinute în calificări, de notat cele obţinute la jucătoare clasate pe locurile 438 sau 593 WTA.

*

Săptămâna aceasta, beneficiind de un nou wild card la turneul  ITF dotat cu premii în valoare de 15.000 USD – “International Badenweiler Open” – Arina Vasilescu s-a autodepăşit la simplu şi a trecut pentru a 4-a oară în 2017 de calificări, dar a obţinut şi primele victorii pe un tablou principal ale carierei: la Julia Rosenqvist (Suedia, 1022, clasament maxim: 977 / iulie 2015, 19 ani, fost 61 ITF la juniori) şi apoi a beneficiat în optimi de abandonul unei jucătoare din Elveţia

Ulterior, Arina a pierdut în sferturile de finală, dar marea surpriză a realizat-o la dublu, unde a câştigat turneul, având-o ca parteneră pe Chantal Suvant (Germania) şi ea fără clasament la simplu sau dublu, în vârstă de 15 ani (!), clasament maxim la junioare: 492 ITF.

Ele au câştigat finala disputată vineri cu favoritele 1, Lisa-Marie Maetschke (Germania, 513) / Anette Munuzova (Suedia, 729), după ce câştigaseră în semifinale la favoritele 2, Claudia Hoste Ferrer (Spania, 850) / Julia Rosenqvist (Suedia, 120) [2] şi în sferturi la  Nefisa Berberovic (Bosnia şi Herţegovina, -) / Inasse Hamouti (Franţa, -). Au participat doar 8 perechi.

Astfel, Arina Gabriela Vasilescu a acumulat în această săptămână 2 puncte WTA la simplu şi 294 USD, 12 puncte WTA la dublu şi 955 USD (860 €) la dublu.

*

Galerie Arina Vasilescu (6)
Credit Foto: Ralf Reinecke

Arina Gabriela Vasilescu - - Stuttgart June 2017 01
Arina Gabriela Vasilescu - - Stuttgart June 2017 02
Arina Gabriela Vasilescu - Internationale Württembergische Damen-Tennis-Meisterschaten June 2017 01
Arina Gabriela Vasilescu - Internationale Württembergische Damen-Tennis-Meisterschaten June 2017 02
Arina Gabriela Vasilescu - Internationale Württembergische Damen-Tennis-Meisterschaten June 2017 03
Arina Gabriela Vasilescu - Internationale Württembergische Damen-Tennis-Meisterschaten June 2017 04

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.