Foarte frumoasă victoria perechii de dublu a României formată din campionul de la US Open 2017, Horia Tecău, şi tânărul lui compatriot, Nicolae Frunză, 19 ani, clasat în a doua jumătate a top 1000 ATP.

Echipa României a fost categoric mai bună astăzi, jocul lui Nicu Frunză fiind potenţat de valorosul lui partener, astfel că am trăit mereu cu impresia că Horia are alături un dublist experimentat din circuitul ATP.

Loviturile explozive, bine plasate ale lui Nicu şi mai ales sângele lui rece, au completat de minune evoluţia lui Horia.

Importanţa victoriei are efect asupra mentalului echipei noastre, care intră în a 3-a zi încă în meci fiind, dar şi pentru cel care va juca un meci activ mâine cu Dominic Thiem, o experienţă foarte importantă.

Nicolae Frunză (544 ATP la dublu) / Horia Tecău (9) – Philipp Oswald (71) / Dominic Thiem (281) 7-6(1), 6-2, 6-7(5), 6-3

Partida a durat 2h51′.
În primele două seturi jucătorii români nu şi-au pierdut niciodată serviciul şi au câştigat tie-break-ul primei manşe categoric, iar în a doua cu două break-uri au ajuns repede la 4-0. N-au închis setul 2 la 5-1, când au avut două oportunităţi pe serviciul adversarilor, dar au făcut-o la prima pe serviciul lor.
Şi setul 3 părea să curgă în aceeaşi direcţie, căci Horia a servit pentru meci la 5-4, datorită unui break făcut în ghemul 3. Dar partida nu s-a încheiat atunci, căci austriecii au avut o revenire, care le-a facilitat atât re-breakului, cât şi victoria în tie-break.
În setul 4 însă, tabela de scor a reflectat din nou superioritea lui Horia şi Nicu: ei au câştigat pe serviciul adversarilor în ghemul 2, break pe care l-au apărat până la final.

Credit Info: daviscup.com

După două zile scorul în întâlnirea contând pentru turul 1 al Barajului Grupei 1 a Cupei Davis este:

Austria – România 2-1

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.