Credit Foto: “Moselle Open”

Într-o partidă contând pentru optimile de finală ale turneului ATP 250 Series “Moselle Open”, care se dispută la Metz:

Marius Copil (86 ATP) – Lucas Pouille (Franţa, 22, clasament maxim: 13 ATP / mai 2017, 23 de ani) [3] 7-6(4), 7-6(6)

Partida a durat 1h45′.
În prima manşă s-a mers cu serviciul până în tie-break, Marius salvând în trecere două mingi de set la 4-5, pe propriul serviciu. În tie-break jucătorul nostru s-a desprins decisiv la 3-3.
Manşa a doua a fost mult mai animată, cu Marius realizând primul break în jocul 2. Pouille l-a ajuns din urmă la 4, Marius a făcut 5-4, într-un ghem lung în care şi-a salvat în două rânduri jocul de serviciu.
Ca în ghemul următor, jucătorul român să conducă 40-0 pe serviciul francezului! 3 mingi de meci! Şi toate ratate!
Românul nu a fost descumpănit şi a dus şi setul 2 în tie-break. Aici s-a mers cu serviciul până la 7-6, când Marius şi-a asigurat victoria  datorită singurului mini-break. De menţionat că la 4-5 a salvat o minge de set.

Credit Info: atptennis.com

Sigur, cei 15 aşi i-au fost de mare folos lui Marius în economia partidei, mai ales că şi Pouille a servit 11, dar jocul lui a fost bun în general, în ciuda presiunii exercitate de rezultatul care se profila şi care era vizibilă în punctele decisive.
Dar, până la urmă, victoria românului este pe deplin meritată, căci am văzut un tenis mai spectaculos şi mai inventiv astăzi la el, decât la adversarul lui.

Calificarea în sferturile de finală îi aduce lui Marius Copil 45 de puncte ATP şi 29.010 €.

Adversarul lui din această fază va fi Peter Gojowczyk (Germania, 95. clasament maxim: 79 / noiembrie 2014, 28 de ani), cu care el are un palmares direct defavorabil: 0-1.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.