Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Doar două victorii – dintre care una datorită unei retrageri – a reuşit Karolina Plíšková în calitate de proaspăt lider mondial WTA, căci aseară într-o partidă contând pentru sferturile de finală ale WTA Premier 5 “Rogers Cup” – al cărei start a fost amânat de ploaie şi a mai fost întreruptă din acelaşi motiv încă de două ori – ea a fost învinsă de fostul lider mondial (din perioada 2010 – 2012) Caroline Wozniacki :

Caroline Wozniacki (Danemarca, 6) [6] – Karolina Plíšková (Cehia, 1 WTA) [1] 7-5, 6-7(3), 6-3

Partida a durat 2h56′.
Cheia partidei a fost în prima manşă – aşa cum a spus şi Plíšková după partidă – căci Wozniacki a revenit cu 5 ghemuri consecutive de la 2-5 şi la adăpostul unui set avans a putut să-şi joace cu mai multă linişte binecunoscuta-i tactică de “zid în mişcare”.
Chiar dacă cehoaica şi-a adjudecat tie-breakul unei manşe a doua în care jucătoarele şi-au câştigat toate serviciile, în decisiv uzura şi-a spus cuvântul şi daneza şi-a asigurat finalul după o nouă serie cu care a revenit de la 2-4.

*

Adversara lui Wozniacki din ultimele 4 va fi americanca Sloane Stephens, autoarea unei reintrări formidabile în circuit, continuată azi noapte cu victoria dramatică din sfertul:

Sloane Stephens (SUA, 934) – Lucie Safarova (Cehia, 41) 6-2, 1-6, 7-5

Partida a durat 2h11′.
După două seturi adjudecate clar de fiecare dintre comabatante, decisivul a fost pe muchie de cuţit, cu Stephens luând avans pentru 3-1 şi Safarova ajungând-o din urmă la 3. A venit rândul cehoaicei să se desprindă cu break la 5-4, scor la care sevind pentru semifinale a ratat 3 mingi de meci în prelungirile unui ghem cu 8 egalităţi. Montată de rezistenţa reuşită, americanca a câştigat fără emoţii utimele două jocuri şi s-a calificat în prima ei semifinala la nivel Premier 5.

Semifinala se va disputa pe terenul central, nu mai devreme de ora 20.00.

Mingile de meci ale celor partide:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.