Embed from Getty Images

Grea povară a apăsat pe psihicul Simonei Halep astăzi, în sferturile de finală ale WTA Premier 5 “Western & Southern Open” de la Cincinnati!
Amintirea celor 3 partide pierdute dramatic în circuitul WTA în faţa Johannei Konta au bântuit-o şi astfel problema nu a fost de a ajunge în poziţia de a închide seturile, ci de a duce treaba la bun sfârşit.
În prima manşă, după ce jumătate din jocuri au fost câştigate pe retur, Simona a servit pentru set la 5-3. Nu a reuşit să câştige atunci, în ciuda faptului că a avut o minge de set.
Dar intervenţia lui Darren Cahill a fost şi acum salvatoare, căci ea a câştigat următorul joc, pe serviciul lui Konta, la zero!
În manşa a doua, după ce Konta a început cu break, Simona s-a dezlănţuit: jocul la siguranţă din primul set a fost înlocuit de cel sclipitor şi astfel ea a ajuns uşor la 5-2.
De aici a început însă thriller-ul: două mingi de meci ratate la 5-3 şi apoi britanica a egalat, căci intervenţia lui Darren – tot la 5-4 – nu a mai avut efect instantaneu, atât de tare clocotea psihicul Simonei.
Dar a avut efect puţin mai târziu, când Simona a oprit revenirea lui Konta şi a avut la 6-5 şi 40-0 – tot pe serviciul britanicei! – alte 3 mingi de meci. Şi acestea ratate.
În tie-break, Simona Halep a arătat ce mare jucătoare este, căci şi-a învins toate temerile, a şters toate amintirile şi şi-a resetat psihicul, ducându-se glonţ spre victorie: 7-1!

Aceasta a fost prima victorie în circuitul WTA a Simonei Halep la Johanna Konta, victorie care îi asigură calificarea în semifinale, 360 de puncte WTA şi un premiu financiar în valoare de 128.330 USD.

Adversara ei din această fază va fi Sloane Stephens (SUA, 151) [WC]

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.