Credit Foto: Neal Trousdale pentru opentenis.ro

Monica Niculescu s-a calificat la WTA Premier 5 Cincinnati în cea de-a treia finală la dublu din 2017, după WTA International Biel şi după cea de de la Wimbledon.
Numitorul comun între prima şi cea de la Cincinnati este Su-Wei Hsieh, partenera Monicăi, atunci şi acum.

Ele au reuşit astăzi, în semifinale un rezultat excepţional:

Su-Wei Hsieh (Taipei, 70) / Monica Niculescu (19) – Sania Mirza (India, 7) / Shuai Peng (China, 12) [4] 6-4, 7-6(6)

Partida a durat 1h33′.
În primul set, Niculescu / Hsieh au început cu break, au fost egalate la 2, dar au mai câştigat odată pe serviciul adversarelor în ghemul 9, suficient pentru a-şi adjudeca manşa.
În al doilea set s-a mers cu serviciul până la 6-5 pentru Mirza / Peng, când acestea au avut 3 mingi de set pe serviciul perechii româno-taiwaneze. Toate 3 salvate!
Dar Monica şi Su-Wei au mai trebuit să salveze încă două în tie-break la 4-6 şi apoi să-şi asigure cu încă două puncte câştigătoare victoria!
De precizat încă o dată că ele au jucat a doua partidei a zilei, în timp ce Mirza / Peng au fost la prima.

Calificarea în finală le va aduce Monicăi şi lui Su-Wei 585 de puncte WTA. Ele vor împărţi de asemenea un premiu financiar în valoare de 75.575 USD.
Monica este sigură de un progres până pe locul 17, în clasamentul individual de dublu de luni.

Adversarele lor din finală vor fi Yung-Jan Chan (Taipei, 6) / Martina Hingis (Elveţia, 5) [2], care au trecut în semifinale de Lucie Safarova (2) / Barbora Strycova (10) [3] (ambele Cehia): 7-6(5), 6-2 în 1h20′. În pofida înfrângerii, Lucie Safarova fi noua lideră a clasamentului de dublu, începând cu săptămâna viitoare.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.