Embed from Getty Images

Slideshow – 5 imagini

În conferinţa de presă de după victoria din primul tur, Rafael Nadal a răspuns la o întrebare legată de retragerea lui Andy Murray:

Întrebare: Ai avut ocazia să vorbeşti cu Andy, înainte ca el să plece? Ai fost surprins de retragerea lui?
Rafa: Da, nu. L-am văzut când am ajuns aici, şi l-am salutat.
Dar mereu  m-am gândit că va juca dacă era aici şi se antrena. A fost surprinzător că s-a retras în dimineaţa imediat următoare tragerii la sorţi. E ceva puţin ciudat şi dificil de înţeles, dar, sigur, cel mai rău e că nu este sănătos şi îi doresc recuperare grabnică.
Accidentările sunt rele pentru toată lumea. Aşa că îi doresc însănătoşire grabnică. Acesta este lucrul cel mai important.

Î: Ciudat în ce fel?
R: Ciudat, ce?

Î Tu ai spus că decizia e ciudată, că momentul ales pentru anunţ a fost ciudat. Ce ai vrut să spui?
R: Ciudat? Da, bineînţeles. Pentru că s-a retras… sâmbătă dimineaţa. Şi tabloul a fost făcut vineri. În mod normal, dacă vrei să te antrenezi în continuare, încerci până în ultimul moment. Nu te retragi sâmbătă dimineaţa. Te retragi luni dimineaţă sau duminică după-masă.
Dacă nu, o faci înainte de tragerea la sorţi. Asta e ciudat. Dar desigur că are motivele lui şi desigur singura ştire, una negativă, a fost că nu joacă.

Miezul problemei este că dacă Murray, cap de serie 2, s-ar fi retras înainte de stabilirea tabloului, Federer i-ar fi luat locul şi nu ar fi fost pe aceeaşi jumătate de tablou cu Nadal [1].

Aşa, anunţându-şi retragerea după tragerea la sorţi, locul lui a fost luat de Cilic [5], iar Nadal şi Federer rămân pe aceeaşi jumătate de tablou.

Tablourile US Open 2017

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.