Embed from Getty Images
Aflat în studiorile ESPN, în calitatea lui de analist, Darren Cahill a dezvăluit câteva lucruri interesante despre eleva lui. Şi partenerii lui de discuţie au avut opinii demne de luat în seamă.

Mai întâi, în videoclipul de mai jos, îl auzim pe Darren (min. 0:42) comentând în timpul celor câteva imagini din timpul partidei:

Un tenis excelent din partea ambelor jucătoare. Aşeptările au fost confirmate, căci ştim ce tenis de top poate juca Maria. Puţin neaşteptat pentru mine a fost că a reuşit să păstreze tot timpul acel nivel şi toată aprecierea mea pentru acest lucru. Ambele au aruncat totul în luptă în acest meci. 23.000 de fani au avut parte de spectacolul pentru care au plătit.
Din păcate pentru noi am pierdut, dar tot creditul Mariei pentru felul în care a jucat.

Apoi (2:42) moderatoarea emisiunii Chris McKendry face observaţia că trei din meciurile pierdute de Simona – finala de la Roland Garros, sfertul de la Wimbledon şi turul 1 de la US Open – au fost printre cele mai bune ale sezonului.

Darren răspunde:

Da, a încasat-o de câteva ori anul acesta. După meci vorbeam cu cei din echipă – Simona nu era acolo, era încă la vestiar – despre ce nu a mers, analizam serviciul… îmi făceam treaba de antrenor… Moment în care antrenorul de fitness, Teo Cercel, care este lângă ea de 6-7 ani, mi-a spus:

Ştii ce, cred că aşteptăm cu toţii puţin prea mult de la ea câtodată, or ea e o tânără de 1,68 m, care este în top 5 WTA de 4-5 ani de-acum şi şi-a creat permanent oportunităţi. Cred că din când în când trebuie să o îmbrăţişăm şi să-i aducem aminte că o iubim şi că suntem mândrii de ea şi până la urmă va ajunge unde vrea daca va coninua să-şi acorde şanse.

M-am uitat le el şi am spus: “bun sfat”.

Mary Joe Fernandez interpretează aceasta în sensul că Simona este la mila jucătoarelor puternice (“big hitters”) şi agresive – surorile Williams, Muguruza, Konta – şi atunci ea este obligată să se deplaseze foarte mult, să absoarbă şocurile, să fie constantă şi să nu facă erori neprovocate. Singurul element aflat în controlul ei este serviciul, pe care dacă şi l-ar îmbunătăţi nu ar fi obligată să treacă atât de repede în defensivă.

Brad Gilbert a ridicat obiecţia că niciodată nu trebuie să te mulţumeşti spunând: am făcut tot ce am putut, dar am pierdut. Trebuie să ai curajul să lupţi, să speri, chiar dacă adversarul are arme mai puternice. Şi aici intervine rolul antrenorului (adresându-i-se direct lui Darren), care trebuie să te ajute să treci obstacolul.

Darren Cahill a răspuns:

Ascultă, fac treaba asta pentru că cred în ea, sunt sigur că are calităţile să câştige turnee majore şi meciuri importante şi este un om bun.

Brad Gilbert a glumit:

Şi îi place Metallica

Mary Joe Fernandez a dat exemplul lui Kerber, care fără să aibă tone de forţă a câştigat totuşi două Mari Şlemuri şi a conchis că dacă Simona va continua să-şi creeze oportunităţi, în cele din urmă va răzbi şi va ajunge numărul 1 , chiar în acest sezon.

Credit video: WTA Tennis Romania

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.