Credit Foto: Jimmie48 Photography / Tenis Dunyasi Magazine

În conferinţa de presă ce a urmat partidei din primul tur al US Open 2017, cu Maria Sharapova, Simona Halep a spus:

Prea multe nu pot să spun… sunt tristă desigur că am pierdut acest meci, cred că am dat tot ce am putut, dar ea a fost mai bună, a servit bine, iar serviciul meu a fost foarte slab astăzi.
Nu a fost un meci de turul 1, dar acesta este tabloul, ăsta mi-a fost norocul să am un asemenea meci în turul 1, dar totuşi cred că am jucat bine, ea jucat foarte bine, partida a fost una de calitate şi spectatorilor le-a plăcut.

Am întors setul 2, rămânând în joc, nu m-am gândit că am pierdut partida, am continuat să lupt, am fost relaxată, mi-am recâştigat încrederea, de fapt nu mi-o pierdusem niciodată, căci şi în primul set am fost foarte aproape. Aşa că în afară de serviciu, care a fost cu adevărat slab astăzi, nu am ce să-mi reproşez.

Serviciul a fost slab pentru că nu am avut sincronizare, poate pentru că s-a jucat seara, nu mă antrenasem seara, când situaţia e diferită, dar astea sunt doar scuze. Poate că trebuia să încerc altceva, dar n-am făcut-o, n-a fost ziua mea.

Întrebată cum comentează momentul emoţional al Mariei de la sfârşit, Simona a răspuns:

Nu am văzut acel moment pentru că eram tristă, dar cred că a fost o victorie mare pentrue ea. A stat atâta timp departe de teren, acum revine şi din moment ce a jucat foarte bine, cred că a simţit că şi-a recăpătat jocul şi a fost fericită.
Nu ştiu ce impact va avea revenirea ei asupra circuitului pentru că nu o cunosc prea bine, a avut câteva accidentări, vom vedea.

La întrebarea dacă a dorit să servească spre corpul adversarei:

Nu, am dorit să-i atac reverul, dar deşi procentajul serviciului a fost unul bun, el a fost lent, aşa că a putut să-l atace la retur şi de aceea am pierdut atâtea ghemuri de serviciu şi sunt destul de sigură că de aceea am pierdut şi meciul.

Întrebată dacă pauza de vestiar a Sharapovei dintre seturile 2 şi 3 i-a stricat seria bună, Simona a completat:

Ca de obicei şi apoi: sunt obişnuită, aşa face mereu atunci când joc cu ea, aşa că nu m-am gândit la asta, este stilul ei şi nu comentez.

Mă aşteptam să atace fiecare minge, căci în raliuri mai lungi aş fi fost mai puternică, deoarece am mai multe jocuri în picioare, dar a făcut-o foarte bine astăzi şi unele mingi au fost excelente, nici măcar n-am ajuns la ele. Faptul că primul meci a fost atât de greu n-a ajutat desigur, căci după câteva meciuri, altfel simţi ritmul.
Nu a jucat altceva decât la meciurile precedente, joacă mereu la fel împotriva mea.

Sigur că sunt afectată de înfrângere, dar aşa este tenisul, n-am de ce să mă plâng, trebuie să muncesc şi mai mult, să-mi îmbunătăţesc serviciul.
N-am apucat să vorbesc prea mult cu Darren după meci, dar el îmi va spune ce trebuie să îmbunătăţesc, dar categoric va trebui să muncesc mai mult.

Legat de cel trei finale pierdute şi impactul lor asupra partidei cu Sharapova:

Nu consider că am avut ghinion, dimpotrivă, mă consider foarte norocoasă pentru că sunt la cel mai înalt nivel de atâţia ani. Nu lipsa norocului a fost cauza înfrângerilor din finale – care oricum au fost nişte realizări – ci faptul că n-am jucat suficient de bine în cea pierdută la limită, iar în celelalte pentru că nu am crezut suficient de mult în victorie.

Îmi voi lua câteva zile de vacanţă şi apoi din nou la treabă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.