Embed from Getty Images

Novak Djokovic – care şi-a anunţat retragerea din circuit până la sfârşitul actualului sezon din cauza unei accidentări la cot – ia în considerare să o dea în judecată pe fosta jucătoare candiană, în prezent ziaristă, Hélène Pelletier, care a afirmat în cadrul unei emisiuni a canalului de televiziune canadian “Réseau des sports” că a auzit de la prieteni şi colegi cum că jucătorul sârb ar ispăşi acum o suspendare în secret, fiind protejat atât de către ITF şi ATP.

Spun doar ce am auzit în culise. Mulţi cred că braţul său nu e chiar într-o condiţie atât de proastă Are desigur o problemă cronică care  îi provoacă dureri, dar se zice că poate a fost prins dopat.
Nu este nimic confirmat, dar a fost protejat la fel cum s-a mai petrecut în trecut, în cazurile lui Andre Agassi şi Martina Navratilova.
Este vorba despre o calomnie? Sunt doar răutăţi? Împrăştie oamenii zvonuri? Nu-mi fac decât treaba de jurnalistă. Redau ce aud, ceea ce nu înseamnă că împărtăşesc aceste puncte de vedere. Nu sunt decât zvonuri pe care le aud de la stânga la dreapta.

ITF a dezminţit cu hotărâre ideea că practica “suspendării tăcute” ar exista. Aceasta presupune că unui jucător îi este permisă efectuarea unei suspendări, fără ca publicul să fie informat

Un membru al echipei lui Djokovic a confirmat pentru ediţia sârbă a revistei “Hello” că ei s-au consultat deja cu ATP şi iau în considerare o acţiune legală împotriva jurnalistei.

Novak nu a dat în judecată niciun ziarist până acum, deşi s-au publicat multe ştiri false despre el. Jucătorii nu dau informaţii extinse legat de accidentările lor, considerându-le secrete profesionale şi astfel rămâne mult loc pentru speculaţii.

Fostul căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a Serbeiei, Radmilo Armenulic, a mutat discuţia în zona naţionalităţii lui Nole, întrebând retoric de ce despre jucători ca Federer sau Nadal nu se scriu asemenea alegaţii atunci când iau o pauză şi atunci când vine vorba despre un sârb nu există reţineri.

Totuşi, Rafael Nadal a fost acuzat în 2016 de secretarul stat pentru sport din guvernul francez, Roselyne Bachelot, că s-ar dopa. Nadal a dat-o ulterior în judecată pe Bachelot.

Surse: ubitennis.net & 98,5 fm Montréal

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.