Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

3 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Cum rareori un pronostic rămâne nepedepsit în tenis, aşa am păţit-o şi eu după ce afirmam ieri că sfertul de tablou al lui Rafael Nadal s-a luminat brusc.

Căci azi noapte, în optimile de finală ale ATP Masters 1000 “Coupe Rogers” de la Montréal s-a înregistrat rezultatul:

Denis Shapovalov (Canada, 143) [WC] – Rafael Nadal (2) [1] 3-6, 6-4, 7-6(4)

Partida a durat 2h45′.
Primul set a fost adjudecat de Nadal datorită singurului break al manşei, în al doilea spaniolul a revenit de la 0-3 (un break în urmă) la 4-4, dar canadianul a mai înfrânt odată serviciul lui Rafa în ultimul joc, iar în setul decisiv amândoi şi-au câştigat jocurile de serviciu, ca în tie-break Shapovalov să revină de la 0-3 şi de la 4-4 să se distanţeze decisiv.

Astfel, turneul Masters 1000 de săptămâna viitoare de la Cincinnati capătă valenţe suplimentare, căci Rafael Nadal şi Roger Federer se vor lupta pentru locul 1 ATP, pe care Andy Murray îl va pierde cu certitudine.

Cât despre – încă – juniorul canadian – n. 15 aprilie 1999 – el va ajunge în urma acestei victorii în pragul top 100 ATP. El este cel mai tânăr jucător care învinge un top 2 ATP (într-un meci complet), de la învinsul său de azi noapte, care îl elimina la 17 ani pe Roger Federer în turul 3 al ATP Masters 1000 Miami 2004.

Mingea de meci şi interviul de pe teren al lui Denis:

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.