Duelul generaţiilor a fost câştigat de cea tânără, “Next Gen”, denumire devenită relativ improprie, căci ea este cât se poate de putenic ancorată în prezent. Dovada: liderul clasamentului Race to Milan, cel al jucătorilor de 21 de ani şi mai tineri, a câştigat azi noapte, la ATP “Coupe Rogers” Montréal, cel de-al doilea titlu ATP Masters 1000 al sezonului:

Embed from Getty Images
Embed from Getty Images
Embed from Getty Images

Alexander Zverev (8 ATP, 20 de ani) [4] – Roger Federer (3 ATP, 36 de ani) [2] 6-3, 6-4

Partida a durat 1h8′.

Un break în fiecare set – în al 4-lea joc din primul, respectiv în al 7-lea din al doilea – i-au asigurat succesul jucătorului de 20 de ani (împliniţi în aprilie).

Astfel, Alexander Zverev câştigă al doilea titlu Masters 1000 al sezonului şi al carierei, după Roma, atunci când îl învingea în finală pe Novak Djokovic.
Titlul de la Montréal este al 5-lea al sezonului – încă unul ATP 500 Series şi două ATP 250 Series. Doar învinsul lui din finală a câştigat tot atâtea.

Zverev mai are un titlu ATP 250 Series câştigat în 2016, aşadar numărul trofeelor cucerite până acum este de 6.

Titlul la categoria ATP 500 Series a fost cucerit de neamţ săptămâna trecută la Washington, astfel că dubla ATP 500 Series – Masters 1000 în săptămâni consecutive, reprezintă o candidatură fermă şi cât se poate de îndreptăţită pentru fotoliul de lider mondial.

Deocamdată Alexander Zverev urcă datorită celor 1000 de puncte până pe locul 7. El va fi recompensat cu un premiu financiar în valoare de 894.585 USD.

Galerie Videoclipuri (4)

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.