Credit Foto: TeniSite.info

Epuizantă prima semifinală a turneului WTA International “BRD Bucharest Open” din cauza căldurii caniculare de la Bucureşti.
A câştigat rezistenţa superioară a Irinei Begu, dublată de hotărârea şi dorinţa ei de victorie.

Din motivul enunţat mai sus, partida n-a fost de un nivel tehnic ridicat, iar serviciul nu a reprezentat neapărat un avantaj, căci în primul set, am înregistrat 7 break-uri, iar în al doilea 5.
Irina a început, la fel ca ieri, mai greu, astăzi apărând pe tabelă la 0-3 (două break-uri în urmă). Dar a revenit, tot la fel ca în sferturi, şi a restabilit egalitatea la 3. De acolo s-a mers cap la cap până în ultimul ghem al setului, pe care Irina şi l-a adjudecat pe serviciul adversarei.
În manşa a doua lucrurile au stat taman invers, căci jucătoarea noastră îşi asigurase un avans ce părea liniştitor la 5-2.
O serie de erori, cauzate de o perioadă trecătoare de epuizare, i-a permis jucătoarei din Spania să egaleze, dar efortul a fost prea mare pentru ea, căci a venit rândul ei să greşească, penultima minge a meciului fiind o eroare monumentală, un smash ratat de la fileu.

În schimb Irina şi-a recăpătat suflul exact atunci când trebuia şi nu putem decât s-o felicităm atât pentru calificarea în prima finală din 2017 – ultima jucată pe 5 august 2016 la Florianopolis – cât mai ales pentru puterea de luptă exemplară pe care a arătat-o în condiţii vitrege.

Irina Begu a acumulat 180 de puncte pentru calificarea în finală şi va fi răsplătită cu un premiu financiar în valoare de 21.400 USD şi este sigură acum de locul 44 WTA.

Irina Begu (58 WTA) [7]  – Carla Suárez Navarro (Spania, 34) [2] 7-5, 7-5

Partida a durat 2h7′.

Credit Info: wtatennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.