Credit foto: TeniSite.info

I-a trebuit ceva timp Irinei Begu astăzi, în partida din sferturile de finală ale WTA International “BRD Bucharest Open”, că să intre în joc, adică până la 1-4 (un break în urmă) în primul set. Până atunci Irina jucase moale, fără iniţiativă. Datele problemei s-au schimbat şi ea a revenit la 3-4. Dar nu complet, căci Parmentier a avut ultima tresărire din meci pentru break-ul de 3-5.

De aici încolo, Irina a schimbat complet registrul şi a jucat din ce în mai bine, iar franţuzoaica din ce în ce mai rău. Jucătoarea noastră a dominat cu lovituri extrem de precise din spate, dar a şi creat senzaţie spre sfârşitul setului cu o contrascurtă epocală.

Şi în plus ea s-a activat, a alergat mult, ceea ce demonstrează că scăderile ei de formă din acest sezon sunt cauzate de latura psihică, de o anumită descurajare, iar când aceasta dispare tenisul ei redevine cel care a dus-o pe locul 22 WTA în august, anul trecut.

De la 4-5, Irina nu numai că  a câştigat 9 ghemuri consecutive, dar n-a mai pierdut decât 7 puncte până la sfârşitul partidei.

Irina acumulează 110 puncte WTA, datorită cărora este sigură de locul 47 şi va juca în semifinalele în care s-a calificat fără să piardă vreun set cu Carla Suárez Navarro (Spania, 34) [2]

Irina Begu (58) [7]Pauline Parmentier (Franţa, 107) 7-5, 6-0

Partida a durat 1h23′.

Credit Info: wtatennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.