Credit Foto: “BRD Bucharest Open”

Excepţională determinare a arătat Ana Bogdan, astăzi în partida din sferturile de finală ale WTA International “BRD Bucharest Open”: la 3-2 pentru ea în setul 2 – cu break înainte – a alunecat, şi s-a accidentat la genunchi. A pierdut serviciul şi până la prima pauză era condusă cu 4-3.
După îngrijiri, a revenit şi a reuşit un nou break în ghemul 9, a servit pentru meci, dar s-a văzut din nou egalată. Strângând la propriu din dinţi, vizibil afectată de accidentare, Ana a reuşit să mai înfrângă o dată serviciul adversarei şi apoi să-şi facă serviciul hotărâtor, pentru a izbucni la sfârşit în lacrimi.

Tensiunea fusese oricum mare şi până la accidentare, dar jucătoarea noastră fusese evident mai bună: un joc limpede, nepătat de erori neforţate şi cu o excelentă tactică de crosuri succesive, finalizate cu luminoase reveruri în lung de linie. Dar Ana ne-a mai delectat şi cu drop-shoturi şi voleuri de la fileu.

După accidentare, ea a avut inteligenţa să schimbe tactica nemaifiind sigură pe deplasarea ei şi a ridicat mingile, creând pagube la fel de mari de partea cealaltă a fileului.

O partidă de arătat jucătorilor tineri, la lecţia despre determinare, dorinţă de victorie şi depăşire a propriilor limite.

Să sperăm că Ana va reuşi să se recupereze până la sfertul de finală de poimâine în care o va întâni pe învingătoarea din partida Anastasija Sevastova (17) [1] – Danka Kovinic (Muntenergru, 125), care se va disputa mai târziu.

Cele 60 de puncte obţinute de ea pentru calificarea în sferturile de finală îi permit să-şi apere bună parte din punctele obţinute la WTA Premier Stanford, în săptămâna corespondentă din 2016.

Ana Bogdan (108 WTA) – Çağla Büyükakçay (Turcia, 165) 6-4, 7-5

Partida a durat 2h5′.

CB – AB

Credit Info: wtatennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.