Credit Foto: TeniSite.info

Ana Bogdan a făcut un prim set excelent astăzi, în partida din semifinalele WTA Bucureşti “BRD Bucharest Open”, adică a continuat să joace acelaşi tenis din sferturile de finală de ieri: eficient, spectaculos adeseori, matur, cu puţine erori. Am reţinut excelentul ei joc la fileu şi reverul devastator. La fel ca Sevastova ieri şi Görges astăzi a fost şocată de replica venită din partea jucătoarei din afara top 100.

Doar că nemţoaica a avut reacţie şi a găsit antidotul. Cu un repertoriu variat, forehand-uri explozive şi dropshot-uri din ce în ce mai bune ea a fost cea care a devenit în seturile 2 şi 3 mai eficientă şi mai productivă.

Totuşi, Ana nu a renunţat deloc, nici la 0-5 în setul 2 când a mai reuşit să-şi adauge două ghemuri pe tabelă şi nici în decisiv, când a egalat de două ori, de la 0-2 şi de la 2-4 deşi era vizibil marcată de efortul acestor zile în care a fost nevoită mereu să se autodepăşească.

Ana încheie un turneu bun şi în afara punctelor şi a premiului financiar a arătat că este capabilă să se bată – şi chiar să bată – cu jucătoare din elita circuitului WTA. Să sperăm că de-acum, cu noul capital de încredere acumulat la Bucureşti, va avea ocazia s-o facă adesea şi cu succes.

Julia Görges (Germania, 45) [3] Ana Bogdan (108) 3-6, 6-2, 6-4 în 2h20′

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.