Credit foto: “BRD Bucharest Open”

Greu a trecut Alexandra Dulgheru ieri seară de rezistenţa îndârjită a adversarei ei în optimile de finală ale WTA International “BRD Bucharest Open”. Deşi jucătoarea noastră a evoluat foarte bine, a pistonat-o în permanenţă de pe fundul terenului cu lovituri puternice şi plasate, rusoaica a rezistat, a contraatacat cu dropshot-uri şi a continuat să lupte chiar dacă a fost mai mereu condusă.

Meciul a fost unul foarte frumos, de un foarte bun nivel tehnic, cu puncte lungi, deseori spectaculoase: un tenis de calitate într-o ambianţă plăcută, la lumina nocturnei.

În prima manşă, Alexandra a făcut primul break, dar s-a văzut imediat egalată la 2. În ghemul 7, Alexandra a înfrânt încă o dată serviciul rusoaicei, dar a închis greu setul: după ce a ratat 3 mingi de set pe serviciul adversarei la 5-3, a fructificat-o pe a doua pe care a avut-o pe serviciul ei.
În setul 2 Alexandra părea că se desprinsese decisiv la 4-1, cu două break-uri înainte, dar Alexandrova a revenit spectaculos cu 5 ghemuri consecutive.
Ceea ce n-a mai reuşit să facă în setul decisiv, când Dulgheru desprinsă din nou la 4-1, a blocat tentativa rusoaicei de a reveni.

Un test cum nu se poate mai bun pentru condiţia fizică a Alexandrei Dulgheru, revenită la începutul anului în circuit după accidentarea la genunchi. Test pe care l-a trecut cu brio, căci a alergat ca pentru două meciuri. Şi dacă fizicul o ascultă, valoare este indiscutabilă – doar a fost 26 WTA / 2011 – puterea ei de luptă este proverbială, lucrurile nu au cum să meargă decât bine.

Alexandra a acumulat 60 de puncte pentru calificarea în sferturile de finală şi va urca în clasamentul de luni până în jurul poziţiei 220 în ierarhia mondială.

În sferturile de finală o aşteaptă favorita 2, Julia Görges (Germania, 45) [3].

Alexandra Dulgheru (294) [Q] – Ekaterina Alexandrova (Rusia, 92) [9] 6-4, 4-6, 6-2

Partida a durat 2h28′.

Credit Info: wtatennis.com

*

Într-o partidă contând pentru sferturile de finală la dublu:

Elise Mertens (Belgia, 68) / Demi Schuurs (Olanda, 50) [2] – Alexandra Cadanţu (139 WTA la dublu) / Danka Kovinic (Muntenegru, 107) 7-6(0), 6-0 în 1h12′.

În primul set, Alexandra şi Danka au salvat două mingi de set la 4-5 şi au reuşit să ducă manşa în tie-break, moment din care nu au mai reuşit să câştige decât 7 puncte până la sfârşitul partidei.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.