La conferinţa de presă (video 1) care a urmat partidei de ieri, din turul 3 al turneului de la Wimbledon 2017, Simona Halep a spus:

Sunt foarte mulţumită. Cred că am jucat din ce în ce mai bine fiecare partidă. Astăzi nivelul tenisului a fost unul foarte înalt. Amândouă am jucat bine.
Am avut o atitudine foarte bună pe teren.

Nu consider meciurile ca pe nişte teste. Fiecare meci este important, deschis oricărui rezultat, aşa că încerc să-mi păstrez concentrarea, să-mi fac treaba cât de bine pot şi să câştig. Astăzi a fost o partidă foarte echilibrată şi grea.

Despre meciul cu Azarenka:

La meciul precedent dintre noi nu era mamă, aşa că acum va fi diferit (râde). A făcut o treabă extraordinară.
Este o oponentă foarte valoroasă, o mare campioană, chiar dacă n-a jucat aproape un an şi partida va fi o mare provocare pentru mine.
Am şansele mele, în care cred.

*

De asemenea, Simona a acordat ieri un interviu ziariştilor Brett Haber și Jon Wertheim în studiourile Tennis Channel (video 2 & 3):

Suntem onoraţi să o avem alături de noi pe finalista Openului Francez. Felicitări pentru acel rezultat. Dumnezeule, de pe zgură direct pe iarbă, iar succesul continuă. Cât de dificilă este trecerea de la zgură la iarbă, mai ales după atâtea meciuri jucate pe zgură și atingerea finalei la Roland Garros?

Cred că cel mai important lucru pe zgură a fost faptul că mi-am recăpătat încrederea. Acum, venind aici, nu mă gândesc la tipul de surprafaţa absolut deloc. Încerc să fac ceea ce am făcut și pe zgură. Încerc să-mi fac jocul, să muncesc din greu și să am încredere în fiecare meci pe care îl joc. Cred că acesta este cel mai important lucru care mi s-a întâmplat și încă îl păstrez.

Mulți oameni din tenis au fost impresionați de cum ai gestionat situația dificilă a pierderii finalei Openului Francez și a tot ceea ce a rezultat din asta. Ai revenit în competiție. Cum ai reușit să întorci în favoarea ta, din punct de vedere mental, acea pierdere? Ți-ai spus “ei bine, am ajuns în acea finală, am câștigat șase meciuri, aș fi vrut să fi fost șapte, dar acum e momentul să merg mai departe”?

Nu a fost atât de ușor. După acea finală am fost foarte supărată, foarte tristă. Am avut câteva zile extrem de grele. Nu pot exprima în cuvinte, dar au fost grele. Însă am luat totodată și partea pozitivă. Adică am avut un sezon pe zgură absolut grozav. Am jucat trei finale consecutive dintre care pe una am și câștigat-o. Pe una am fost foarte aproape de a o câștiga și a ajunge numărul 1 mondial, dar nu am putut. Nu am fost pregătită.

Cu ce ai rămas din acea experiență?

Cu faptul că în momentele importante trebuie să intru în teren și să lovesc mingile, lucru pe care acum îl fac. Cred că am învățat ceva din acel meci și iau asta ca pe ceva pozitiv.

Am realizat faptul că felul în care ai reacționat în finala Openului Francez a fost cumva similar cu întâmplarea prin care ai trecut cu antrenorul tău, Darren Cahill. Despre cum ar vrea el să reacționezi când dificultatea apare în interiorul unui meci. Nu deveni negativistă, rămâi pozitivă, nu renunța, continuă să lupți. Asta ar trebui să fie valabil în decursul unui meci, dar se pare că tu aplici asta în întreg sezonul.

Ei bine, nu vreau să-l pierd iarăși pe Darren. Deci trebuie să rămân pozitivă. Glumesc. Nu, chiar simt că a fi pozitivă mă ajută mult. De aceea vreau să păstrez asta și lucrez în continuare la acest aspect.

În următorul meci, știi cu cine vei juca!

Da.

Victoria Azarenka. Ai câștigat împotriva ei ultima oară. Ați mai jucat de trei ori până acum. Cum vezi meciul cu ea, acum că a revenit în competiție?

Este interesant, dar nu aveam dubii în privința revenirii ei. Are o personalitate foarte puternică și știam că va reveni. Simt că este o mare provocare pentru mine. Sigur că am o șansă, întotdeauna cred asta, dar meciul este deschis. Voi merge pe teren și voi da tot ce am mai bun.

De două ori finalistă de Grand Slam și faci spectacol pe iarbă. Simona, felicitări pentru victoria cu Peng și ne vedem luni.

Transcriere interviu: Simona Halep Fan Space

Video 4: Momentele importante ale partidei cu Peng.

 


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.