4 Slideshow-uri a câte 5 imagini

Roger Federer este ultimul reprezentant al Big 4, la Wimbledon 2017 – după eliminările lui Nadal, Murray şi retragerea lui Djokovic – şi oricât aş evita pronosticurile, este complicat de imaginat cum ar putea fi oprit de Tomas Berdych sau de Sam Querry / Marin Cilic în drumul lui spre al 8-lea titlu aici.
Dar tenisul are multe necunoscute aşa că să mai avem răbdare totuşi până duminică.

În sfertul de finală de astăzi – la meciul său cu numărul 100 la Wimbledon –  “Il Maestro” i-a predat o lecţie de tenis timp de două seturi lui Milos Raonic. Din nou un balet spectaculos şi eficient executat pe teren, din nou lovituri interzise muritorilor de rând, unghiuri imposibile, traiectorii ştiinţific calculate.
Pe tabelă dominarea elveţianului s-a tradus printr-un break în setul 1 şi două în setul 2, în timp ce Raonic n-a avut nici măcar o oportunitate pe serviciul lui Federer, necâştigând mai mult de două puncte în ghemurile în care a primit.
Canadianului i se citea neputinţa pe faţă.

Dar nu şi resemnarea, căci în setul 3 el a crescut intenistatea jocului şi într-o manşă fără break-uri, el  a fost acela care şi-a creat mai întâi o şansă de break în jocul doi şi alte 4 în jocul 8, fără ca Roger să aibă vreuna.

Dar nefructificându-le, Milos a trebuit să joace tie-break. Pe care l-a început bine: 3-0 cu 2 mini-break-uri. Obosise Roger? Nicidecum! Căci cu 5 puncte consecutive el s-a pus la adăpost de un eventual set 4 şi s-a calificat în cea de-a 42-a semifinală la un turneu de Grand Slam din care 12 la Wimbledon, un record al Erei Open.

Roger Federer (Elveţia, 5) [3] – Milos Raonic (Canada, 7) [6] 6-4, 6-2, 7-6(4) în 1h57′

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.