Primii 4 capi de serie ai turneului masculin de la Wimbledon 2017 s-au calificat foarte uşor în runda a doua.

Mai mult, Novak Djokovic [2] şi Roger Federer [3] au beneficiat de două din cele 7 abandonuri din primul tur, ceea ce i-a făcut să glumească pe Nole şi Roger la vestiar: “Poate ieşim iar şi mai jucăm un set de antrenament”.
Glumă, glumă, dar probabil că le-ar fi fost utilă o intrare în turneu ceva mai consistentă: Djokovic a stat 40′ pe teren cu Martin Klizan şi Federer, 42′ cu Alexandr Dolgopolov.

După acest şir de retrageri, toate vocile autorizate cer ca regula introdusă în acest an de ATP – de probă, deocamdată – ca un jucător care se retrage înainte de meciul din turul 1 să primească totuşi premiul financiar cuvenit, iar lucky loser-ul care-l înlocuieşte să fie recompensat cu banii cuveniţi calificărilor, dar pe tabloul principal să fie premiat doar dacă trece în turul 2, să fie aplicată şi la turneele de Mare Şlem.

Astfel, se speră că va fi limitat numărul meciurilor neterminate şi li se va oferi o şansă unor jucători valizi şi dornici de afirmare să evolueze (cel puţin) în primul tur al unui turneu major.

Revenind la glumă, Alexander Dolgopolov remarca pe contul lui de Twitter că după retragerea de ieri, a fost mult mai solicitat de către ziarişti decât după o victorie.

Andy Murray [1] şi Rafael Nadal [4] au jucat meciuri întregi şi au petrecut 1h43′, respectiv 1h45′ pe teren.

Tablourile turneelor de Grand Slam şi ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.