În comentariul partidei Victoria Azarenka – Heather Watson, pe care fosta lideră WTA, Kim Clijsters l-a susţinut pentru BBC, ea a acuzat-o pe jucătoarea din Belarus că ar fi primit sfaturi nepermise – coaching ilegal – din partea antrenorului ei, Michael Joyce, în timpul partidei. Acestea ar fi venit sub forma unor gesturi pe care Joyce le-ar fi făcut spre eleva sa.

Răspunsul Vikăi (video la sfârşitul ştirii) a fost unul sarcastic:

Sincer, nu ştiu despre ce e vorba, pentru că eu, tocmai, sunt o jucătoare care se uită rar către lojă. Dacă a fost vreun coaching, eu una l-am ratat.
Comentariul este nepotrivit şi pentru că vedem des jucătoare – n-o să spun cine- care au conversaţii cu cei din lojă.
“Coaching ilegal” sună ca şi cum ar fi făcut un act criminal. Haideţi să fim serioşi.

Altfel, atât ea, cât şi Heather Watson – care întrebată despre acuzaţiile lui Clijsters, a spus că nu a sesizat nimic – s-au declarat împotriva coaching-ului pe teren, considerând că jucătoarele ar trebui să se descurce singure ca la turneele de Mare Şlem şi ca bărbaţii în ATP.

Ce e ciudat la atacul lui Clijsters este că te-ai fi aşteptat din partea ei la o solidaritate de “mamă revenită pe teren” – ea a revenit în 2009, după ce o născuse pe Jada Elle – ceea ce, iată, n-a fost cazul.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.