Sorana Cîrstea a făcut o partidă excepţională, astăzi, în primul tur (R128) al turneului de la Wimbledon.
De fapt, totul a pornit de la 2-5 în primul set, când lucrurile păreau destul de întunecate în jumătatea de teren a jucătoarei noastre.
Dar din acel moment, Sorana a intrat în zonă şi a câştigat următoarele 4 ghemuri.
E adevărat că Bertens a egalat la 6, dar în tie-break, Sorana s-a desprins încă de la început şi a eliminat emoţiile ei şi ale noastre.

În manşa a doua s-a mers cu serviciul până la 4-4, când a început thriller-ul: break Sorana, re-break Bertens, cu Sorana în două rânduri la două mingi de victorie.
Următorul ghem pe care Sorana l-a câştigat pe serviciul lui Bertens a fost unul agonizant: Sorana a egalat de la 0-40, apoi a salvat încă 5 mingi de ghem pentru ca după a 6-a egalitate să convertească prima minge de break pe care a avut-o în acest joc.
A fost şi mingea care a decis partida, căci românca a câştigat ultimul ghem la zero.

Sorana a jucat excepţional: a plimbat-o în permenenţă pe Bertens, împiedicând-o astfel să-şi aplice bubuiturile caracteristice, a alternat cross-urile cu lunguri de linie fabuloase, a jucat excelent şi la fileu şi – mai ales – a alergat pe teren cum de mult nu am văzut-o.
Olandeza a greşit mult, dar nu a fost chiar Crăciunul pentru Sorana – aşa cum spunea comentatorul englez – căci majoritatea erorilor au fost provocate de româncă.

Sorana Cîrstea (63 WTA) – Kiki Bertens (Olanda, 24) [23] 7-6(4), 7-5

Partida a durat 1h49′

Sorana a acumulat 70 de puncte WTA şi o va întâlni în turul 2 pe Bethanie Mattek-Sands (SUA, 103) [WC], care în primul tur a trecut de Magda Linette (Polonia, 78) cu 1-6, 6-2, 6-3.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.