Credit foto: Andreea David

Simona Halep n-a mai găsit resursele mentale şi fizice pentru încă o revenire – astăzi, în sferturile de finală ale turneului WTA Premier “Aegon International Eastbourne” – după cele din meciul cu Pironkova şi după încă una în faţa lui Wozniacki.
Daneza venea după o primă partidă lejeră astăzi: 6-1, 6-2 cu Elena Vesnina în 1h3′. Prospeţimea suplimentară s-a simţit, căci ea a ajuns să conducă 4-1 şi 5-2.
De la acel scor a urmat însă o revenire fabuloasă a Simonei, pe fondul unui joc la limita perfecţiunii. Un tenis de pe altă planetă, în care aproape fiecare minge era un “hot shot”.
8 ghemuri a durat această serie care i-a stors însă jucătoarei noastre şi ultimele resurse de energie.

De la 3-0 în setul 2, Wozniacki – autoare unui tenis excelent astăzi – a revenit, iar momentul crucial al meciului a fost în ghemul 9 când la 4-4, Simona a ratat 4 mingi de break.

Rămânem cu părerea de rău că fabuloasa serie nu s-a concretizat cu o victorie, care ar fi consemnat un meci epocal şi o zi istorică pentru ea. Dar Simona nu are ce să-şi reproşeze.

Decizia pentru preluarea locului de lider WTA se amână pentru turneul de la Wimbledon şi Simona are timp de recuperare acum.

Un turneu mai mult decât benefic pentru ea, căci la intensitatea cu care a jucat, acomodarea cu iarba este încheiată, iar sănătatea – problema de la gleznă – pare a fi definitiv rezolvată.

Caroline Wozniacki (Danemarca, 6 WTA) [6] Simona Halep (2 WTA) [2] 5-7, 6-4, 6-1

Partida a durat 1h53′.

Credit Info: wtatennis.com

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.