Galerie
Credit Foto: Jimmie48 Photography / Womens Tennis Blog

Greu meci a avut Simona în turul 2 (R32) al turneului WTA Premier “Aegon International Eastbourne” cu chinezoaica Duan, altă jucătoare de totul sau nimic, după cea pe care a întâlnit-o în finala de la Roland Garros. Doar că aceasta a fost mai masivă decât Ostapenko. Şi suprinzător – relaţionat la locul din clasament – cu o ştiinţă a jocului foarte evoluată.
Drept urmare, Simona nu i-a găsit antidotul chinezoiacei în primul set, a simţit nevoia să rişte şi a eşuat.
Din nou, intervenţia lui Darren Cahill a pus lucrurile pe făgaşul normal. El i-a spus Simonei să nu-i mai atace serviciul, să ţină mingea în joc şi să contraatace folosind viteza mingilor ce vor veni de la Duan.
Simona a executat întocmai – cu puţine excepţii în care s-a pripit, după care se uita vinovată spre antrenorul ei –  şi a preluat iniţiativa.
Jucătoarea noastră i-a aplicat lovitura decisivă chinezoaicei în ghemul 3 al decisivului, pe care l-a câştigat după 8 egalităţi şi aici mentalul lui Duan s-a prăbuşit.

Simona Halep (2 WTA) [2] – Ying-Ying Duan (China, 64 WTA) [Q] 3-6, 6-3, 6-2

Partida a durat 1h44′.

YD – SH

Credit Info: wtatennis.com

Simona a acumulat 55 de puncte pentru calificarea în optimi, fază în care o va întâlni pe Tsvetana Pironkova (Bulgaria, 149).

Aceasta a învins-o pe Monica Niculescu (50) cu 6-0, 6-4 în 1h2′.

Monica nu a reuşit să câştige decât 4 puncte în prima manşă, dar în a doua a început mai bine şi a condus cu 3-1, bulgăroiaca a revenit însă, pentru ca apoi să se meargă cap la cap până în ultimul ghem, în  urma căruia Pironkova s-a calificat în optimi cu un break câştigat la zero.

TP – MN

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.