Ce partidă a câştigat Monica Niculescu astăzi în turul 1 (R48) al turneului WTA Premier “Aegon International Eastbourne”!

Un meci cu răsturnări spectaculoase de situaţie şi cu serii de dominare ce au alternat mereu:

Monica Niculescu (50) – Mirjana Lučić-Baroni (Croaţia, 24) 6-4, 5-7, 7-5

Partida a durat 2h17′

MLB-MN

Monica a început în forţă: 4-1 (un break înainte), dar s-a văzut egalată, iar în ghemul 9 a fost nevoită să salveze 3 mingi de break pentru a-l câştiga.
A fost primul dintr-o nouă serie de 5 ghemuri câştigătoare ale jucătoarei noastre care i-au asigurat primul set şi au purtat-o până la 3-0 în manşa a doua (un break înainte), avantaj pe care şi l-a păstrat până la 5-2.
A urmat un contraatac violent al croatei, de 6 ghemuri consecutive, în urma căruia Monica s-a trezit egalată la seturi şi condusă cu 1-0 în decisiv (cu break în urmă).
Monica a echilibrat imediat şi a mers cap la cap cu Lucic-Baroni până la 3-3, când aceasta s-a desprins şi la 5-3 a avut o minge de meci.
Dar românca a salvat-o şi nu s-a mai oprit până la final, după ce a încheiat cu un break câştigat la 0.

Monica a jucat foarte bine astăzi: în primul rând slice-urile, care potenţate de vântul puternic au perturbat precizia atacurilor croatei şi au obligat-o să greşească mult.
Dar am remarcat şi câteva lovituri de dreapta normale, pe cât de surprinzătoare, pe atât de curate şi mai ales un serviciu mult îmbunătăţit.

Dar mai presus de toate, a triumfat spiritul de luptă al jucătoare românce, ajuns deja proverbial.

Monica Niculescu a acumulat 30 de puncte pentru calificare în turul 2, unde o va întâlni pe Petra Kvitova [13].

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.