Proba de dublu masculin a turneului de la Roland Garros a fost presărată de numeroase surprize.
Pe rând, toată floarea dubliştilor a fost secerată, astfel că în semifinale nu a reuşit să se califice decât o pereche cotată printre favoriţi – columbienii Cabal / Farah – dar şi ea a sucombat în faţa celor ce aveau să câştige turneul.

 

Finala de ieri s-a încheiat cu rezultatul:

Ryan Harrison (139 ATP la dublu) / Michael Venus (Noua Zeelandă, 39) – Santiago Gonzalez (Mexic, 71) / Donald Young (SUA, 180) 7-6(5), 6-7(4), 6-3

Partida a durat 2h14′.
În primele două seturi, ambele perechi şi-au câştigat toate jocurile de serviciu, iar în manşa decisivă, trei break-uri consecutive au decis soarta finalei, de la 3-2: Harrison / Venus s-au distanţat, Gonzalez / Young au revenit, pentru ca primii să se desprindă decisiv la 5-3.

Victorie enormă pentru Harrison şi Venus, la primul lor titlu de Mare Şlem, deşi cei doi nu sunt nişte necunoscuţi în circuit.
Ryan Harrison mai avea 3 titluri la dublu, iar Michael Venus, 6, toate fiind cucerite la turnee ATP 250 Series, unul dintre ele împreună, la ATP Estoril 2017, luna trecută.

Succesul este cu atât mai valoros, cu cât ei au câştigat toate cele 6 partide de la Roland Garros 2017 în setul decisiv, prima pereche ce realizează aceasta, de la introducerea sistemului “cel mai bun din 3 seturi” în 1990.

Isprăvile lui Ryan – şi mai bune, şi mai puţin bune – le-am urmărit de-a lungul timpului la turneele de la Estoril, Indian Wells sau Memphis.

După finală, el a avut o declaraţie emoţionantă, arătând că are un caracter sensibil, în ciuda izbucnirilor sale nervoase de pe teren:

Mereu visezi să câştigi un turneu de Mare Şlem, atunci când te joci, copil fiind. Idolatrizezi pe cei care-i vezi realizând asta. Te imaginezi în acele momente. Trăiesc ceva suprarealist acum.
E cu atât mai special că am câştigat împreună, pentru că mi-e ca un frate. Face parte din familie. El m-a învăţat să şofez. A fost alături de mine în momente memorabile ale vieţii mele, cum ar fi nunta mea, unde fost cavaler de onoare. Să-l am lângă mine în cel mai important moment al carierei mele este suprarealist.

Tablourile turneelor de Grand Slam şi ATP

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.