Victorie în două seturi pentru Simona Halep, în turul 3 (R32) al turneului de la Roland Garros şi calificare în optimile de finală ale turneului de Mare Şlem!

Simona îşi egalează astfel performanţa de anul trecut şi îşi recuperează cele 240 de puncte WTA cucerite atunci.

Partida de astăzi a fost compusă din două seturi diferite ca desfăşurare a scorului şi a jocului.
Dacă în primul, jucătoarea noastră a făcut unul din cele mai bune seturi din carieră, un recital la limita perfecţiunii, în care absolut tot ce încerca îi reuşea, în cel de-al doilea, Daria Kasatkina a reacţionat şi a întors setul de la 3-1 pentru Simona la 5-3 pentru ea şi minge de set.
Românca a salvat acea minge de set şi a mai salvat încă trei  la 4-5, pentru ca  în ultimele două ghemuri ale partidei să nu mai cedeze decât un singur punct!

Explicaţia acestei echilibrări a partidei a fost dată de Simona în interviul on court acordat lui Fabrice Santoro: o scădere de energie.
În aceste condiţii, Dasha Kasatkina, această excelentă tânără jucătoare, nu s-a arătat descumpănită de scorul ce-i era net defavorabil şi a avut ştiinţa să profite şi să revină.

Cu atât mai mare meritul Simonei, care şi-a arătat clasa şi magnifica stăpânire de sine, a ieşit din situaţia grea şi a jucat mingile de set împotriva ei fără nici o presiune, reuşind să le rezolve cu succes.

Simona Halep (4 WTA) [3]  Daria Kasatkina (Rusia, 28) [26] 6-0, 7-5

Partida a durat 1h18′.

Credit Info: rolandgarros.com

În optimile de finală, Simona Halep o va întâlni pe Carla Suárez Navarro (Spania, 23) [21], care astăzi a trecut de Elna Vesnina (Rusia, 15) [14] 6-4, 6-4 în 1h43′.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.