Conferinţa de presă acordată de Simona Halep după partida câştigată ieri, în turul 3 al turneului de la Roland Garros:

Transcriere: Beatrice Roşca, blog Simona Halep Fan Space

Simona, felicitări! Ne poți vorbi puțin despre meciul de astăzi?

A fost un meci bun. Cred că am jucat foarte bine pe parcursul întregului meci, chiar dacă ea a avut acel 5-3 în cel de-al doilea set. Am simțit că o împing în spatele liniei de fund, iar efectul mingilor mele a fost destul de bun. Cred că astăzi s-a jucat un tenis la nivel înalt. Și ea a jucat foarte bine. Este o adversară dificilă de fiecare dată. Chiar dacă am câștigat primul set cu 6-0, am știut că va fi mai agresivă în următorul set. Sunt foarte mulțumită de felul în care am jucat astăzi.

Ai mai fost deranjată de ceva dureri la nivelul gleznei sau ai fost 100% pe teren din punct de vedere fizic? Dar mental?

Astăzi am simțit durere în momentul unuia dintre backhand-uri deoarece m-am întors prea mult. Am simțit durere când m-am răsucit, având piciorul drept în față. Dar nu m-a deranjat foarte tare și nu mă gândesc la asta. Pot alerga, pot aluneca pe zgură fără să mă gândesc absolut deloc la problemele pe care le am cu glezna.

Simona, cum ai descrie această primă săptămână cu cele trei meciuri jucate?

Este un sentiment extrem de plăcut să fiu și de această dată calificată în cea de a doua săptămână. Am avut parte de meciuri bune, deloc facile, am jucat bine, iar cel mai important lucru este că joc din ce în ce mai bine, de la un meci la altul. Asta îmi dă încredere pentru săptămâna viitoare. Îmi dă și ceva emoții, însă unele pozitive de această dată.

Stiu că este un turneu deschis, în care oricine are șansa de a câștiga, însă oamenii își aleg o favorită iar aceea ai putea fi tu. Te simți asemenea unei favorite? Simți vreo presiune din această cauză?

Nu, nu mă simt presată de asta și nu mă simt favorită. Pur și simplu am încredere în șansa mea. Am jocul necesar pentru a ajunge până la final, dar în tenis niciodată nu poți ști ce se va întâmpla. Voi trata meciurile pe rând, iar de voi ajunge în finală voi fi foarte fericită.

Cât de mult te bucuri de atmosfera din tribune și de vremea de la Roland Garros din acest an?

Este mult mai bine decât anul trecut. Sunt foarte fericită că de data aceasta vremea este frumoasă. Este mult mai bine pentru mine. Întotdeauna mi-a placut să joc la Paris, încă de când eram la juniori și am câștigat trofeul. Am un sentiment extrem de plăcut și datorită publicului. Mă sprijină de fiecare dată și creează o atmosferă extrem de plăcută în tribune, iar Suzanne Lenglen este arena mea preferată acum, deoarece acolo am jucat toate cele trei meciuri. Sper ca și următotul meci să-l joc tot acolo.

Cât din timpul zilelor libere l-ai petrecut pentru relaxare și cât l-ai petrecut lucrând la aspectele pe care le-ai considerat importante pentru meciul din ziua următoare? Ce ai făcut pentru a te relaxa?

Nu mă antrenez mult timp, dar ieri am facut asta pentru o oră, la intensitate maximă. Probabil că am muncit chiar mai mult decât o fac în timpul meciurilor. A fost un antrenament dur, iar mâine am în plan să fac același lucru pentru a-mi păstra picioarele antrenate și a obosi puțin pe teren. Sigur că mă și relaxez. Astăzi voi merge puțin la cumpărături pentru a-mi achiziționa câteva lucruri noi. De asemenea, cât sunt în cameră, urmăresc un serial. Nu fac lucruri deosebite, dar simt că acum mă pot relaxa, ceea ce-i foarte important.

Ce planuri ai cu privire la următoarea săptămână? Cum ți-ar plăcea să arate jocul tău? 

Cred că la fel ca și în această săptămână. Nu cred că trebuie să fac ceva anume. Trebuie să-mi păstrez jocul în timpul meciurilor. Următorul meci va fi unul dificil. O cunosc destul de bine (n.r. Carla Suárez Navarro). Avem un joc asemănător, iar la Roland Garros am avut meciuri dificile împotriva ei. Sunt pregătită să joc, să alerg și să fiu încrezătoare.

Ce film urmărești în zilele tale libere?

(zâmbind) Am mai spus asta. Este un serial turcesc.

Care consideri că-i cel mai important sfat pe care l-ai primit de la Darren, pe parcursul acestei prime săptămâni?

Este o întrebare dificilă deoarece mi-a oferit foarte multe sfaturi. (râzând) Ar fi rău dacă aș spune că nu mi le amintesc pe toate. Glumesc! Mi le amintesc, dar nu vreau să le spun. Are încredere în faptul că pot juca un tenis bun. Îmi spune mai mereu că trebuie să am încredere în jocul meu. Când spun că sunt încrezătoare, mă refer la faptul că am încredere în mine și în jocul meu, că nu voi ceda puncte pur și simplu, că lupt pentru fiecare minge, iar acesta este cel mai important lucru pe care Darren mi l-a spus. De fapt, mi-a spus asta după Miami. Să-mi schimb atitudinea și să fiu acolo 100% pentru fiecare minge. Nu contează dacă lucrurile merg bine sau rău, eu trebuie să rămân conectată la joc. Săptămâna aceasta m-am descurcat foarte bine în această privință și sper ca săptămâna viitoare să fie chiar mai bine.

Simți că acea discuție de la Miami a fost un moment cheie pentru tine?

Cu siguranță!

Simona, cum de ai intrat astăzi atât de hotărâtă pe teren? Primul set nu ți-ai lăsat adversara să joace aproape deloc.

Știam că trebuie să joc rapid contra ei, să o presez, să o duc foarte în spate, pentru că are o dreaptă destul de puternică, cu mult top spin și reverul îl are drept. Am avut în cap niște chestii pe care le-am făcut foarte bine în primul set. În al doilea, a început și ea să joace mai bine, iar eu cred că am coborât puțin nivelul de energie și am înmuiat un pic jocul.

Câtă încredere îți dă faptul că ai câștigat în fața unei adversare care înțelege foarte bine zgura?

Da, îmi dă încredere. Știam că e foarte greu de jucat contra ei. E o victorie foarte bună. Sunt la fel de încrezătoare ca la începutul turneului. Mă simt bine pe zgură, iar acum îmi simt și jocul foarte bine, iar asta cred că-i cel mai important.

Ai putea spune cât de dificil este să joci împotriva Carlei pe zgură, prin comparație cu alte suprafețe?

Și pe hard, când am jucat, a fost greu. N-a fost ușor contra ei niciodată. Doar pe iarbă am avut un meci mai rapid. Are un joc tipic spaniol, un joc destul de dificil pe zgură. Învârte mingea bine, deschide unghiuri, însă cred că știu ce am de făcut și sper să rămân concentrată în meci și să am încredere că pot să câștig de această dată.

Care a fost cheia revenirii de la 3-5, din punct de vedere mental? Ce ți-ai spus în acel moment?

Mi-am spus să nu cedez, pentru că am puterea necesară să întorc meciul, să rămân calmă și am reușit.

Spuneai că ai fost foarte mulțumită de nivelul de joc de astăzi. Simți că a fost în creștere față de turul unu și doi?

Da, am jucat mai bine de la un meci la altul, în opinia mea. Astăzi a fost mai dificil deoarece zgura era suprafața preferată a adversarei mele. Simte zgura foarte bine. Sunt mulțimită de ceea ce am făcut pe teren, dar la 3-1 cred că trebuia să accelerez jocul mai mult și să rămân acolo. Bine totuși că am revenit.

Simți că nivelul pe care îl ai în acest moment poate crește mai mult?

Da. Cred că poate crește și cred că, în continuare, pot juca mai bine de la un meci la altul.

Te aștepți la un altfel de meci împotriva Carlei? Ai jucat împotriva unei jucătoare căreia îi place foarte mult zgura. Urmează Navarro care, de asemenea, joacă foarte bine pe zgură, dar este mult mai experimentată decât Daria.

Da, are mai multă experiență, dar o cunosc mai bine pe Carla. Am jucat foarte multe meciuri împreună. Știu la ce să mă aștept, știu cum vine mingea de la ea, însă este un nou meci. Vom vedea ce se va întâmpla, însă îmi doresc foarte mult să câștig de această dată, aici la Paris, contra ei.

Care este cel mai plăcut mesaj de susținere pe care l-ai primit în această primă săptămână la Roland Garros?

Am primit foarte multe și toate sunt deosebite. Am primit de la familia mea, de la prietenii mei și de la persoanele foarte apropiate. Nu aș putea spune unul exact, dar au fost multe mesaje frumoase.

Urmărești celelalte meciuri de pe tablou?

Da. Chiar m-am uitat destul de mult, fiind în cameră. Televizorul este tot timpul pe tenis, deși eu nu prea pornesc televizorul când sunt la turnee. De această dată chiar îmi face plăcere să mă uit.

Ți-a atras atenția cineva în mod special?

La fete nu prea dau importanță, pentru că nu-mi doresc să intru prea mult în meciurile la care mă uit. Mă uit doar de plăcere și analizez numai unul, două aspecte, nu prea mult. Nu mi-a atras atenția nimeni în mod special. Toate joacă bine.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.