La conferinţa de presă de după finala pierdută ieri la Roland Garros, Simona Halep a spus:

Cred că a fost un turneu bun, a fost un lucru extraordinar să joc finala.
Ea a jucat foarte bine. Tot meritul este al ei. A lovit foarte puternic, câteodată am fost spectatoare pe teren, aşa că a meritat victoria.
Este un moment greu pentru mine, dar va trece cu timpul şi voi continua să muncesc, căci vreau să repet performanţa de la acest turneu.

Nu cred că am greşit cu ceva astăzi, în orice caz, nu prea mult, cred că am jucat bine, doar puţin noroc dacă aş fi avut.
Cred că totul a fost de partea ei astăzi, toate tuşele, toate neţurile, dar repet, are tot creditul pentru cum a continuat să joace de la 3-0 pentru mine în setul 2.
Am fost acolo, am fost aproape, dar din nou am pierdut.
Nu pot să schimb nimic, aşa că trebuie să privesc înainte.

A jucat în stilul ei caracteristic, câteodată mingile intrau, altă dată ieşeau 2 metri afară şi nu am căpătat ritm, aşa că deşi am fost acolo, ea şi-a făcut foarte bine treaba.
Mental cred că am rezistat bine, am luptat, dar a fost mai bună decât mine astăzi.

Ultima zi înainte de partidă a fost una grea, am fost emoţionată, eram în pragul celor două performanţe şi vreau să mai această şansă, doar pentru asta muncesc de 20 de ani, ca să am aceste momente.

Ostapenko este genul de jucătoare care loveşte fiecare minge şi chiar dacă ratează câteva la rând, rămâne în joc şi apoi capătă încredere şi nu mai greşeşte.
Eu, pe de altă parte, vreau să simt ritmul şi jocul.
Suntem tipuri diferite de jucătoare.

N-am pretins că sunt favorită înainte de meci, căci nu ştii la ce să te aştepţi de la jucătoare tinere, care joacă în acest fel.
Faţă de înfrângerea din 2014, această doare mai tare, poate pentru că acum realizez dimensiunea ei. Acum 3 ani era ceva nou pentru mine.
Acum doare mult şi am nevoie de timp ca să treacă.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.