Astăzi, Simona Halep şi-a arătat sieşi şi nouă, tuturor, că a dobândit un mental de oţel, un psihic imperturbabil!
Drumul până aici a fost anevoios, etapele le cunoaştem cu toţii, dar ce frumoasă este confirmarea definitivă!

Partida cu Elina Svitolina a început sub semnul dominării totale a jucătoarei din Ucraina. Aceasta a preluat iniţiativa, a împins-o pe Simona în spate şi a atacat-o permanent. Cam ce ar fi trebuit să facă Simona în zi bună. Căci până la urmă despre asta a fost vorba la început, Svitolina era în formă maximă şi Simona, nu.

Aşa s-a ajuns la 5-0. A urmat prima revenire a Simonei: 5-3 cu un break inclus şi chiar dacă a fost prea târziu pentru primul set, aveam speranţe că de-acum Simona îşi va fi regăsit ritmul.
Dar n-a fost cazul nici în manşa a doua, când până la 5-1 – Simona câştigase al treilea joc – datele problemei au fost aceleaşi ca cele din prima parte a setului inaugural.

Gânduri negre în mintea tuturor: o nouă oprire în sferturi. Eu mă gândeam doar la lipsa de şansă – indirectă – a Simonei din partida pe care Elina Svitolina o câştigase după o revenire senzaţională la Petra Martic în optimi. Ce bine ar fi fost să fie croata.
Mă mai gândeam că nici la 3-6, 1-6 n-am ce să-i reproşez: doar luptase, se zbătuse, nu se enervase, nu renunţase.

În mintea tuturor gânduri negre, mai puţin a Simonei, căci brusc ea început să construiscă pe fragilitatea acelui scor şi să se încarce treptat de la propriile reuşite. A câştigat nu mai puţin de 5 ghemuri la rând: 6-5 şi 40-0. Dar traseul montagne russe-ului avea să mai coboare o dată: ucraineanca revine şi duce setul în tie-break, după ce Simona mai ratează o a 4-a minge de set.

Aici tot Svitolina are startul şi conduce cu 4-2, Simona revine la 5-4, dar două puncte ale ucrainencei îi aduc unica minge de meci a partidei.
Unica, pentru că Simona o salvează, câştigă setul cu un neţ – căci aflase şi norocul de-acum de ce parte trebuie să fie – şi apoi defilează în ultimul set în faţa unei adversare descumpănite, al cărui mental n-a fost astăzi atât de puternic precum cel al Simonei.

*

Simona Halep (4 WTA) [3] – Elina Svitolina (Ucraina, 6) [5] 3-6, 7-6(6), 6-0

Partida a durat 2h6′

Credit Info: rolandgarros.com

În semifinale, Simona o va întâlni pe Karolina Plíšková:

Karolina Plíšková (Cehia, 3) [2] – Caroline Garcia (Franţa, 27) [28] 7-6(3), 6-4

Partida a durat 1h51′.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.