Două Slideshow-uri a câte 5 imagini

Prima semifinală a turneului de Mare Şlem – Roland Garros 2017 va fi:

Jelena Ostapenko (Letonia, 43 WTA) – Timea Bacsinszky (Elveţia, 31)

Semifinala se va disputa pe 8 iunie, ziua în care Jelena va împlini 20 de ani şi Timea, 28!

În sferturile de finală de astăzi, întrerupte de două ori din cauza ploii, s-au înregistrat următoarele rezultate:

Timea Bacsinszky Kristina Mladenovic (Franţa, 14) [13] 6-4, 6-4 în 1h49′

Astăzi nici râul, nici ramul – a se citi ploaia şi publicul – n-au mai ajutat-o pe Kiki Mladenovic, atât de slab a fost jocul ei în faţa unei adversare care n-a strălucit, dar care şi-a interpretat foarte bine partitura – alternanţa de slice-uri şi lovituri puternice, în general razante cu fileul – şi oricum a jucat îngrijit şi ordonat.
Franţuzoaica s-a bucurat la cea de-a doua întrerupere sperând într-o minune, dar ea n-a venit, căci publicul – oricum rarefiat de condiţiile atmosferice, dar şi plouat la figurat – n-a mai creat infernul dorit de Kiki.
Bacsinszky revine după doi ani în semifinalele French Open.

*

Jelena Ostapenko Caroline Wozniacki (Danemarca, 12) [11] 4-6, 6-2, 6-2 în 1h53′

Ostapenko a adâncit complexul pe care îl are Wozniacki în faţa ei, administrându-i cea de-a patra înfrângere din tot atâtea partide şi a treia din acest an, după WTA Premier Charleston şi WTA International Praga.
Probabil că emoţiile au fost de vină pentru startul catastrofal al tinerei letone: 0-4 şi 1-5.
Din acel moment însă, jocul ei s-a redresat spectaculos, a revenit la 4-5 şi serviciul, dar n-a putut să egaleze din cauza ultimului hiatus pe care l-a avut în meci: un break pierdut la zero.
Seturile 2 şi 3 – din ce am văzut – au fost o încântare: Ostapenko a fost extrem de motivată, inspirată, puternică şi a redus-o pe fosta lideră  a clasamentului WTA, experimentata Wozniacki, la statutul de elevă timidă, care-şi privea adversara cu respect şi nu îndrăznea mai nimic.
Pentru Jelena, semifinala de la Roland Garros va fi prima a carierei la un turneu de Mare Şlem, după cum a fost şi sfertul şi optimea.
Oare unde se va opri letona?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.