Credit Foto: rolandgarros.com

După victoria de ieri, din semifinalele turneului de la Roland Garros, Simona Halep a spus următoarele la conferinţa de presă:

Este un sentiment extraordinar să revin după 3 ani în finală aici. Mă simt altfel, am mai multă experienţă, sunt bucuroasă, dar nu atât de emoţionată ca atunci, sunt nerăbdătoare să joc finala, căci mă simt bine.

Astăzi am dus o mare bătălie. Fiecare punct a fost important, a trebuit să alerg după fiecare minge şi să fiu concentrată la fiecare punct. E bine că am reuşit asta în setul 3. Sunt mulţumită de performanţa mea.

Nici nu ştiu care mai e situaţia la gleznă, simt durerea în timpul meciului, dar nu-mi pasă.
Sunt bucuroasă că am ajuns în finală şi mândră pentru că mentalul m-a ajutat mult în turneu.
Astăzi am scăzut puţin în setul 2, dar mi-am revenit apoi, aşa că tot ce trebuie să fac este să rămân concentrată. Am învăţat multe de-a lungul anilor legat de concentrarea până la sfârşitul turneului. Şi din finala din 2014 şi din semifinalele de la Wimbledon 2014 şi US Open 2015.

Acum ştiu ce trebuie să fac, n-o să schimb nimic, totul decurge natural, sigur că e un meci important, va fi şi o provocare importantă, căci voi întâlni o jucătoare foarte tânără.
Nu am nimic de pierdut, ci doar o mare şansă de a obţine două lucruri, aşa că mă voi duce acolo şi voi da tot ce pot.
Cred că mentalul meu s-a îmbunătăţit mult, îmi controlez mai bine trăirile şi le controlez într-un mod pozitiv, aşa că în finală sper ca jocul meu să devină şi mai puternic. Voi avea nevoie de asta.
N-am mai jucat cu Ostapenko, aşa că nu ştiu la ce să mă aştept exact. Am văzut ceva din semifinala ei şi cred că va fi similar cu ce am avut astăzi, deci poate voi aborda acelaşi plan tactic.
Dar cu genul acesta de jucătoare nu ştii niciodată, aşa că voi fi acolo pentru fiecare minge, căci fiecare din ele va fi importantă.

Nu am discutat cu echipa mea despre şansele la cucerirea titlului. Am auzit şi eu multă lume spunând că sunt favorită şi am fost sinceră atunci când am spus că nu mă consider aşa. Sigur, aveam şanse după ce jucasem bine Madrid şi Roma, dar asta nu însemna neapărat că trebuie să se repete şi la acest turneu. Dar, iată-mă aici şi sunt mulţumită de ce s-a întâmplat în aceste trei săptămâni.
Antrenorul meu este concentrat, la fel ca mine şi încercăm să păstrăm această stare. Stau la cină seară de seară cu cei trei băieţi ai mei (Darren Cahill, Teo Cercel, Dragoş Ciauş), aceeaşi rutină şi… mai avem un pas.

Deşi am fost îngrijorată de problema de la gleznă, am refuzat să accept diagnosticul şi cred că m-am refăcut mai repede datorită stării de spirit pozitive, căci am vrut neapărat să fiu aici, indiferent de ce arăta investigaţia.
Sunt conştientă că pot ajunge numărul 1 câştigând turneul. Nu ştiu cum va fi, căci încă nu sunt acolo.

Faptul că Ostapenko este mult mai tânără şi n-are ce pierde nu reprezintă un avantaj pentru ea, căci şi eu simt că mai am mulţi ani înaintea mea şi finala este doar o altă oportunitate. Aşa că dacă voi câştiga va fi extraordinar, dacă nu, mai am mulţi ani înaintea mea ca să muncesc şi să mai joc nişte finale.

Sunt altă jucătoare faţă de acum 3 ani. Mi-am schimbat jocul, este mai puternic, mai inteligent. Sunt mai puternică din punct de vedere fizic, am o atitudine mai bună. Cred că sunt o jucătoare mult mai puternică decât în 2014.
Nu am vorbit cu Virginia Ruzici despre finala ei de aici, căci condiţiile sunt total diferite acum, aşa că îmi voi planifica tactica cu Darren şi asta-i tot.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.