Slideshow – 3 imagini

Comunicatul lui Steve Simon – director executiv al WTA – legat de problema Maria Sharapova – invitaţie Roland Garros:

Invitaţiile sunt exclusiv la discreţia turneelor. Sprijin cu hotărâre jucătorii care au primit wild card-uri şi le doresc succes. Vor fi două săptămâni palpitante la Roland Garros.
Dar nu sunt de acord cu argumentaţia Federaţiei Franceze de Tenis legată de Maria Sharapova. Ea şi-a ispăşit pedeapsa dictată de CAS.
Programul anti-doping în tenis este un efort conjugat al turneelor de Mare Şlem, WTA, ITF şi ATP.
Nu există niciun motiv pentru oricare din membrii acestui program ca să penalizeze un jucător dincolo de sancţiunile definitive.

Steve Simon face referire la declaraţia preşedinteului Federaţiei Franceze de Tenis, Bernard Giudicelli:

Acum nu pot să-i acord wild card. A câştigat două titluri aici, fără să datoreze nimănui nimic. Dacă pot fi acordate wild card-uri din motive de accidentare, nu poate fi la fel pentru cei reveniţi după suspendări pentru doping.
Depinde de Maria, ca zi cu zi, turneu cu turneu, să-şi regăsească singură puterea ca să câştige din nou titluri de Mare Şlem.
Turneul este mai puternic decât jucătorii şi jucătoarele.
Cunosc dimensiunea mediatică a Mariei şi sunt conştient de aşteptările publicului şi sponsorilor, şi în cunoştinţă de cauză, nu mi se pare posibil să mergem dincolo de aplicarea strictă a codului mondial antidopaj şi a regulilor prevăzute de acesta.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.