Simona Halep a obţinut astăzi la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” o victorie entuziasmantă, spulberând toate temerile noastre legate de starea ei de oboseală – pe care o admitea şi ea la conferinţa de presă de după partida din sferturi – de ploaia ce amânase startul partidei şi inevitabil îngreunase mingile şi nu în ultimul rând de adversara ei, cunoscută ca fiind una incomodă.

În primul set, Simona a început bine: 2-0, dar Bertens a egalat. Jucătoarea noastră a reuşit un nou break pe care l-a consolidat pentru 4-2, după ce a revenit de la 0-40.
Conturile păreau încheiate în prima manşă la 5-3, dar olandeză a rezistat miraculos şi a salvat 5 mingi de set, ca apoi să egaleze.
Un nou break al Simonei şi urmează să servească pentru set.
Înţeleaptă, îl cheamă pe Darren Cahill şi – din nou – acesta pune lucrurile la punct.
Rezultatele intervenţiei lui? Simona câştigă jocul de serviciu la zero şi în manşa a doua face ce i-a spus antrenorul ei: nu se mai ia la trântă cu masiva Bertens, ci îşi etalează tenisul ei strălucitor cu schimbări de viteză şi de ritm, presărat din belşug cu lovituri geniale şi dirijat de o strategie la limita perfecţiunii.
În atari condiţii, de cealaltă parte a fileului jocul lui Bertens se prăbuşeşte: defensiva feroce, forehand-urile devastatoare şi scurtele foarte bune – care au prelungit setul 1 – sunt toate date uitării.

Într-o ierarhie a celor mai bune seturi jucate de Simona, cred că această manşă a doua, de astăzi, îşi găseşte un loc în topul fruntaş.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.