După ce juca semifinale la WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” în 2013 şi 2015, Simona Halep şi-a asigurat astăzi cea de-a treia prezenţă în această fază a turneului.

În partida din sferturile de finală, Simona Halep a condus de la început până la sfârşit şi a făcut-o în permanenţă la adăpostul unui break, rezultat al unui joc agresiv şi variat de pe fundul terenului, astfel că victoria nu i-a fost niciun moment periclitată.

Două sincope, un joc de serviciu pierdut în setul 1 şi altul în setul 2 – când Kontaveit a revenit  de la 1-4 la 3-4 – au fost cauzate de sclipirile adversarei ei – care, să nu uităm, i-a administrat un 6-0 liderului mondial – pe de o parte şi pe de alta unor stângăcii ale Simonei la fileu, unul din capitolele care mai necesită finisaje.

Oricum, aceste sincope pot fi puse şi pe seama oboselii, Simona înregistrând astăzi cel de-al 9-lea sucees la rând în circuit, în două săptămâni consecutive.

Simona a acumulat 350 de puncte WTA pentru calificarea în semifinale, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Kiki Bertens (Olanda, 20) [15] – Daria Gavrilova (Australia, 33) [Q]

Simona Halep (4 WTA) [6] – Anett Kontaveit (Estonia, 68) [Q] 6-2, 6-4

Partida a durat 1h20′.

Credit Info: wtatennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.