Multe probleme se anunţau pentru Simona Halep chiar înaintea partidei contând pentru turul 2 (R32) al turneului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”: oboseala acumulată în săptămâna plină de la Madrid, noile condiţii de joc la care trebuia să se adapteze, palmaresul negativ pe care îl avea cu adversara ei şi nu în ultimul rând jocul atipic şi incomod al acesteia.

Toate aceste probleme au fost confirmate de realitate de-a lungul partidei.
Cu atât mai mare este meritul Simonei, care a ştiut cum să le rezolve şi care a găsit în sfârşit antidotul pentru jocul lui Siegemund. Mingile lungi şi precise ale jucătoarei noastre i-au domolit elanul Laurei şi i-au tăiat din apetitul pentru drop shot-uri, chiar dacă ea le-a folosit des şi în general cu succes. Dar odată schimburile prelungite, nemţoaica şi-a arătat şi stângăciile, care o împierdică să fie o jucătoare completă.

A rezultat un joc extrem de tensionat, reflectat şi de numărul mare de break-uri: 5 în primul set (3-2 pentru Simona) şi 7 în cel de-al doilea (4-3).

Ca de obicei, menţiunea cuvenită lui Darren Cahill, care a intervenit într-un moment de hiatus al jucătoarei noastre, după ce-şi pierduse serviciul la zero la mijlocul setului 2.
Antrenorul australian i-a poziţinoat din nou mentalul Simonei pe făgaşul cel bun şi i-a permis astfel să treacă şi peste rezistenţa feroce din final a nemţoaicei, care a salvat trei mingi de meci la 3-5 şi încă una la 4-5, înainte de a-i strânge mâna Simonei la fileu.

Simonei Halep (4 WTA) [6] – Laura Siegemund (Germania, 32) 6-4, 6-4

Partida a durat 1h40′.

LS – SH

Credit Info: wtatennis.com

Simona a acumulat 105 puncte WTA pentru calificarea în optimi, unde o va întâlni pe învingătoarea din partida Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 17) [12] – Anastasija Sevastova (Letonia, 18), care tocmai a început.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.