Parafrazând zicala italiană, Simona a mai pus astăzi o cărămidă în demersul ei la turneul WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, şi a câştigat partida din optimile de finală:

Simona Halep (4 WTA) [6] – Anastasia Pavlyuchenkova (Rusia, 17) [12] 6-1, 4-6, 6-0

Partida a durat 1h37′

AP – SH

Credit Info: wtatennis.com

Simona a dominat categoric seturile 1 şi – mai ales – 3, neoferindu-i şansa adversarei sale să-şi pună în valoare forţa, obligând-o să se deplaseze, să alerge, ceea ce, evident nu i-a convenit acesteia. Atitudine fermă, agresivă şi încrezătoare a jucătoarei noastre, răsplătită prin scorurile categorice.

Între cele două seturi am avut un intermediar, în care Simona i-a permis lui Pavlyuchenkova să preia iniţiativa şi astfel să-şi crească nivelul de joc. Rusoaica ne-a arătat în acel set, că nu este doar o jucătoare de forţă brută, ci şi-a etalat şi bagajul tehnic evoluat.
Am asistat şi la câteva momente de enervare marca “Simona” pe care le uitasem şi care acum, când lucrurile s-au terminat cu bine, ne amuză.
Explicaţia acestui hiatus este că la fel cum nici Roma nu a fost construită într-o zi, ca să completez titlul acestei ştiri, nici Simona nu poate să se transforme de azi pe mâine într-o maşină de tenis, care să execute orice adversară cu sânge rece.

Oricum, progresul este enorm, fie şi doar prin prisma resetării complete a mentalului ei după setul 2.

O menţiune specială pentru roma(â)nii din tribune, care au fost la înălţime şi astăzi în acţiunea lor de a o sprijini pe campioana noastră.

Simona Halep a acumulat  190 de puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală unde o va întâlni pe:

Anett Kontaveit (Estonia, 68) [Q] care a trecut astăzi de Mirjana Lučić-Baroni (Croaţia, 22) [16] 6-1, 6-1 în 55′.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.