Qiang Wang (China, 57 WTA), venită din calificări a eliminat în turul 1 (R56) primul cap de serie la actuala ediţia a WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia”, pe Elena Vesnina (15) [11]: 6-2, 6-4 şi confirmă optimile de finală de la WTA Premier Mandatory Madrid.
În turul 2, Wang va întâlni altă jucătoare venită din calificări, pe campioana de la Praga, Mona Barthel (Germania, 60): 6-1, 3-6, 6-3 cu Shuai Peng (China, 39)

Maria Sharapova (211) [WC] – care astăzi va afla dacă şi ce fel de invitaţie (tablou principal sau calificări) va primi la Roland Garros – a debutat cu o victorie aici: 6-4, 6-2 cu partenera de dublu a Monicăi Niculescu, Christina McHale (SUA, 58).
Astfel, Masha va urca cel puţin până pe locul 177 WTA şi şi-a asigurat prezenţa în calificări la Wimbledon. Aşa că pentru acea fază a Marelui Şlem de la Londra ea nu va mai avea trebuinţă decât de un wild card pentru tabloul principal.
În turul 2, Sharapova va rejuca partida din primul tur de la Madrid cu Mirjana Lučić-Baroni (Croaţia, 22) [16], pe care atunci o câştiga cu un 6-0 în decisiv. În primul tur, Lucic-Baroni a jucat 2h pentru a trece de Lucie Safarova (Cehia, 39): 7-5, 4-6, 3-6.

*

Astăzi se joacă celelalte partide din turul 1

Tablourile turneelor WTA

*

Razumatul partidei Sharapova – McHale şi conferinţa de presă a Mariei.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.