Simona Halep (4 WTA) [6] – la cea de-a treia semifinală consecutivă în sezonul de zgură – o va întâlni în această fază a turneului WTA Premier 5 “Internazionali BNL d’Italia” pe Kiki Bertens (Olanda, 20, cel mai bun clasament: 19 WTA / mai 2017, 25 de ani) [15], care astăzi a învins-o pe Daria Gavrilova (Australia, 33) [Q] cu 6-3, 6-3 în 1h27′.

Simona are un palmares favorabil cu Bertens: 2-1

*

Conferinţa de presă a Simonei, după partida câştigată astăzi (video la sfârşitul ştirii):

Reporter: Altă victorie! Te-ai plictisit de bani?
Simona (râzând): Nu, deloc. E frumos!

Am făcut un meci bun astăzi, puteam să termin mai devreme, dar am ratat acea minge de la fileu şi asta m-a dat peste cap, iar a întors puţin, a revenit pentru câteva ghemuri a jucat foarte bine. E foarte puternică, dar ştiam că dacă o împing şi îi ridic mingea o s-o deranjez. Mi-am păstrat poziţia, dar n-am avut o zi bună la fileu, mi-a reproşat şi Darren că am ratat toate mingile de acolo, dar din spate am fost puternică.
Sunt foarte mândră că am putut să continui să joc şi să o fac după cucerirea unui titlu, nu este uşor, dar mă simt bine, sunt mulţumită de jocul meu, dar şi de atitudinea mea.
Normal că mă simt puţin obosită, în fiecare zi mai mult, dar victoriile îmi menţin nivelul ridicat, aşa că nu mă gândesc prea mult la asta, intru pe teren în fiecare zi cu gândul să fac tot ce pot.
La Madrid este locul în care joc cel mai bine, căci este la o oarecare altitudine şi mingea are viteză, aici mă ajută vremea foarte caldă şi la Paris sper să nu mai plouă, căci anul trecut mingea se mărise, n-am putut face mare lucru împotriva lui Sam (Stosur, n.m.), dar toate trei turneele au aceeaşi zgură şi de aceea joc la ele cel mai bun tenis al meu.
În semifinale, fiecare jucătoare dă tot ce are mai bun. Bertens joacă plat, în forţă, aşa că va trebui s-o fac să fugă.
Nu, nu mă duc la plajă după Roma, poate după Wimbledon, mă voi duce direct la Paris ca să mă antrenez,
Nu, nu am jucat cel mai bun tenis al meu la Madrid, dar tot restul – atitudinea, deplasare, sentimentele mele – au fost la cel mai înalt nivel, aşa că m-am simţit extraordinar.
Aici simt că am jucat un tenis mai bun, dar îmi lipseşte puţin energia, din cauza numărului mare de meciuri, am cea mai bună stare din acest an, aşa că vreau să păstrez asta – fie că pierd sau câştig – dar ştiu că nu este uşor şi mai trebuie să am grijă şi de corpul meu.
Înainte, după toate mingile de la fileu ratate aş fi rupt probabil racheta, dar acum îmi spun: e doar un punct, mergi înapoi şi la următoarea încearcă să faci mai bine. Aceasta este noua mea mentalitate.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.