Sorana Cîrstea a jucat excepţional un set şi jumătate în partida de astăzi din optimile de finală ale turneului WTA International “Nürnberger Versicherungs Cup” cu Varvara Lepechenko.
Joc materializat pe tabela de scor printr-un perfect 6-0, 3-0, fără ca vreunul din ghemuri să se tranşeze în prelungiri.
Din acel moment, jocul Soranei a început să scârţâie. Ea a ajuns totuşi să aibă o minge de meci la 5-2, alte două la 5-3 şi încă trei la 6-5.
Odată cele 6 mingi de meci salvate, Lepchenko şi-a adjudecat setul în tie-break, fără să crească prea mult nivelul de joc.

Manşa decisivă a început cu un break al Soranei, care avea să rămână şi singurul al setului, astfel că după alte două mingi de meci ratate la 5-3, ea a reuşit să tranşeze în favoarea ei partida, fructificând cea de-a 9-a minge de meci.

Nu ne mai rămâne să spunem, decât că “totul e bine, când se termină cu bine” şi să sperăm că aceste momente de absenţă din joc vor fi eliminate încetul cu încetul, căci până la urmă ele nu fac decât să umbrească munca Soranei şi – mai ales – desele realizări tehnice deosebite.

Sorana Cîrstea (67 WTA) – Varvara Lepchenko (SUA, 68) 6-0, 6-7(4), 6-3

Partida a durat 2h21′.

Sorana Cîrstea a acumulat 60 de puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre  Yanina Wickmayer şi cea care se va califica din partida Yulia Putintseva [2] – Julia Glushko [LL].

*

În primul tur (R16) al probei de dublu:

Alexandra Cadanţu (126 WTA la dublu) / Nicola Geuer (Germania, 110) – Renata Voracova (Cehia, 57) / Galina Voskoboeva (Kazahstan, 120) 2-6, 6-4, [10-4]

În sferturile de finală Alexandra şi Nicola le vor întâlni pe Nicole Melichar (SUA, 67) / Anna Smith (Marea Britanie, 82)

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.