Simona Halep este prima finalistă a turneului WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open“!

Partidă dificilă pentru jucătoarea noastră, în care adversara ei a arătat de ce este într-un continuu progres în clasamentul WTA.
Totuşi letona nu şi-a pus în valoare binecunoscutele-i calităţi şi lovitura ei preferată, drop shot-ul, decât la începuturile celor două manşe.

În prima cu mai puţin succes, căci Simona n-a avut de înfruntat nicio minge de break de-a lungul setului şi s-a distanţat rapid de la 2-2.
Dar în a doua, Sevastova a devenit cu adevărat periculoasă, ajungând la 3-0, cu un break înainte, şi pe fondul unor dificultăţi vizibile de respiraţie ale Simonei.
Dar fost bine aşa, căci Simona a putut să arate ce progrese enorme a făcut într-un timp atât de scurt la capitolul mental. Un set pe care l-ar fi pierdut acum câteva luni, ea a reuşit acum să-l câştige cu 6 ghemuri consecutive şi nefiind în apele ei. Letona n-a clacat decât în ultimul ghem, în restul de 5 ea a opus o rezistenţă feroce.
Sigur, că o parte din merit i se cuvine şi antrenorului Darren Cahill, a cărui intervenţie la 0-3 a fost, ca mai mereu, salutară.

Simona Halep a acumulat 650 de puncte WTA şi progresează în clasamentul sezonului 2017 “Porsche Race Singles” pe locul 13 (la începutul turneului era pe 29).

Diseară vom afla care va fi adversara Simonei din finală.

Rezultatul primei semifinale:

Simona Halep (8) [3] – Anastasija Sevastova (Letonia, 22) 6-2, 6-3 în 1h13′

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.