Credit Foto: madrid-open.com

O victorie zdrobitoare a Simonei Halep în sferturile de finală ale turneului WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open“, rezultat al unui joc inteligent, echilibrat, care a avut ca scop s-o împiedice pe Coco Vandeweghe să-şi folosească singura armă disponibilă, forehand-ul.
Şi Simonei i-a reuşit de minune acest demers.
Atât în plan tactic, cu mingi lungi pe centru sau cu variaţii pe laterale, cât şi în plan mental, laminând încrederea americancei şi trecând-o dintr-o criză depresivă – rachete trântite şi vorbit singură – până la una maniacală, când s-a bucurat de ghemul câştigat în setul 2, ca pentru o victorie de meci, aidoma Strycovei la Stuttgart.
Odată aceste date ale partidei fixate, jucătoarea noastră şi-a procurat cu uşurinţă punctele câştigătoare de care a avut nevoie.

Evoluţia simplă a scorului – 1-1, 10-1, 10-2, 12-2 – spune mai multe despre partidă decât orice alt comentariu.

Simona Halep (8) [3] – Coco Vandeweghe (SUA, 20) 6-1, 6-1

Partida a durat 59′.

CV-SH

Credit Foto: wtatennis.com

Simona acumulează 390 de de puncte WTA pentru calificarea în semifinale, care o ajută să revină în top 5 WTA, după doar o săptămână de exil în afara acestui interval al clasamentului.
Ea este pentru moment pe locul 4 în clasamentul live, de care nu este încă sigură, căci Svetlana Kuznetsova ar putea teoretic să o depăşească.
Dar o ajută şi să progreseze până pe locul 16 în clasamentul sezonului 2017 – un progres de 13 locuri faţă de începutul săptămânii.

În sferturile de finală, Simona Halep o va întâlni pe învingătoarea din partida Kiki Bertens (Olanda, 19) – Anastasija Sevastova (Letonia, 22), care se va disputa mai târziu.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.