Slideshow – 5 imagini

Alte trei seturi pentru Simona Halep şi din nou o adversară foarte dificilă în optimile de finală ale WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open”. Pe Samantha Stosur o ştiam cu toţii, dar astăzi a dat tot ce a avut mai bun, poate şi ştiind că tabloul este curăţat de favorite şi o victorie i-ar crea mari oportunităţi.

În atari condiţii, Simona a trebuit la rându-i să apeleze la toate loviturile posibile – şi nu de puţine ori imposibile, căci au fost şi din acestea –  pentru a înfrânge rezistenţa australiencei.
Un prim set cu un singur break, cel al Simonei din primul ghem, după care o manşă a doua cu un schimb de break-uri la început şi încă unul pentru Stosur în ultimul ghem, după ce Simona reuşise să salveze două mingi de set.
În decisiv, Simona a reuşit o serie absolut formidabilă de 12 puncte consecutive – şi ce puncte! – cu care a ajuns de la 1-2 la 4-2 şi a creat diferenţa decisivă, căci de aici fiecare jucătoare şi-a făcut serviciul.

În concluzie, niciun reproş Simonei pentru setul pierdut, asta desigur dacă suntem dispuşi să acceptăm că nu joacă singură, ci cu jucătoare care aruncă în luptă toate armele atunci când o întâlnesc.

Simona Halep (8) [3] – Samantha Stosur (Australia, 26) 6-4, 4-6, 6-4

Partida a durat 1h51′.

SS – SH

Credit Info: wtatennis.com

Simona acumulează 215 puncte WTA pentru calificarea în sferturile de finală şi o va avea pe Coco Vandeweghe (SUA, 20 WTA) ca următoare adeversară. Americanca a trecut astăzi, în optimi, de Carla Suárez Navarro (Spania, 24) 5-7, 6-4, 7-5 în 2h27′

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.