Victorie extrem de preţioasă pentru Irina Begu şi Simona Halep în sferturile de finală ale probei de dublu la turneul WTA Premier Mandatory “Mutua Open Madrid“, atât în ce priveşte calificarea ca atare, dar şi prin prisma numelui adversarelor pe care le-au învins. Acestea au în palmares un total 5 de titluri de Mare Şlem la dublu: Mirza – 3, Shvedova – 2.

Irina Begu (115) / Simona Halep (114) – Sania Mirza (India, 7) / Yaroslava Shvedova (Kazahstan, 13) [4] 6-3, 3-6, [10-6]

Partida a durat 1h15′.
În tie-break-ul de meci Begu / Halep s-au desprins de la 4-4: 8-4, 8-6, 10-6

Irina şi Simona vor fi recompensate cu câte 390 de puncte WTA în clasamentul de dublu, care îi vor perrmite Simonei să urce pe locul 71 WTA, pe care îl are asigurat şi Irinei – care şi-a apărat acum punctele corespunzătoare semifinalei de la WTA Premier 5 Roma 2016 (/ Monica Niculescu), 350 de la număr – să urce până pe locul 106, 9 poziţii în plus faţă de clasamentul oficial de la începutul săptămânii.

În semifinale, Irina şi Simona le vor întâlni pe învingătoarele din partida Timea Babos / Andrea Sestini Hlaváčková – Kiki Bertens / Johanna Larsson, care a început acum.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.