Victorie foarte importantă obţinută de Irina Begu şi Simona Halep, astăzi, în primul tur al probei de dublu la WTA Premier Mandatory “Mutua Madrid Open”. Ele au revenit de la o-1 la seturi şi le-au învins pe favoritele 8 ale turneului, Spears / Srebotnik.

Astfel, declaraţia dată ieri de Simona Halep, referitoare la jocul de dublu (credit info: Digi Sport) capătă deplină acoperire în fapte:

Sunt mai obişnuită cu meciurile de dublu. Nu e uşor, pentru că sunt unghiuri diferite şi totul e posibil. Nu pot spune că sunt o jucătoare de dublu dar încerc şi încerc să-mi îmbunătăţesc jocul la fileu şi să servesc mai bine. A început să-mi placă mai mult decât înainte şi de fiecare dată când intru pe teren mă gândesc să câştig, ceea ce înainte nu era un obiectiv. Voiam doar să joc nişte puncte în plus.

Irina şi Simona au pierdut în prelungiri primul set, cu singurul break din set făcut de adversare în ultimul ghem
Româncele au câştigat a doua manşă cu o serie de 3 ghemuri consecutive de la 3-3, după ce se văzuseră egalate de la 3-1.
Halep şi Begu s-au desprins în super tie-break de la 3-3, dar cu Spears / Srebotnik mereu pe urmele lor, ultima dată când acestea au salvat de la 9-6, două mingi de meci.
Pe a treia însă, jucătoarele noastre au fructificat-o şi şi-au asigurat calificarea în optimile de finală şi 120 puncte WTA în clasamentul de dublu.
Acolo, le vor avea ca adversare pe Nao Hibino (Japonia, 50) / Alicja Rosolska (Polonia, 38).

Irina Begu (115) / Simona Halep (114) – Abigail Spears (SUA, 18) / Katarina Srebotnik (Slovacia, 22) [8] 5-7, 6-3, [10-8]

Partida a durat 1h36′

Credit Info: wtatennis.com

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.